Λουκέτο βάζει από την 1 Ιανουαρίου 2018 η Ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας και "φως"  για πρόσληψη Ογκολόγων δεν υπάρχει.
 
4.000 καρκινοπαθείς πολλοί εξ’ αυτών τελικού σταδίου, κατάκοιτοι, θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν για θεραπεία στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας.
 
Αυτό καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνοντας ότι σήμερα, η ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου λειτουργεί με έναν ιατρό Διευθυντή της παθολογικής Ογκολογίας. Η κλινική εξυπηρετεί σε χημειοθεραπείες 4.000 καρκινοπαθείς του νομού Φθιώτιδας και των γύρω περιοχών.
 
Ο ένας και μοναδικός γιατρός ογκολογίας του Νοσοκομείου, και λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, γνωστοποίησε στη Διοίκηση και τους Εργαζόμενους, ότι τέλος του χρόνου παραιτείται για να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα.
 
Με βάση τα περιστατικά που εξυπηρετούνται, η Ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου  θα έπρεπε να καλύπτεται με τρείς Ογκολόγους ιατρούς.
 
Μετά την απομάκρυνση του σημερινού διευθυντή της κλινικής, οι ασθενείς θα πρέπει να κατευθυνθούν σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, με αμφίβολη δυνατότητα, κατ΄ αρχήν οικονομική, αλλά και φυσικά, αφού πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε καροτσάκια ή φορεία. 
 
Το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις προσωπικού. 50% είναι ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Παρά ταύτα 20 μόνιμοι υπάλληλοι (κυρίως Νοσηλευτές) είναι μετακινημένοι προς Υγειονομικές Μονάδες της Θεσσαλίας.