Παρασκεύασμα κρέατος με σαλμονέλα, διαπίστωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας  του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Από τη δειγματοληψία στην επιχείρηση ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Α.Ε. «ΒΙ.ΚΡΕ. Α.Ε.», ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp σε κατεψυγμένο παρασκεύασμα κρέατος με σήμα "ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ 50 ΓΡ ΚΤΨ", συσκευασμένο υπό κενό, σε συσκευασίες βάρους περίπου 500 γραμμαρίων, με ημερομηνία παραγωγής 17/08/2015 και ημερομηνία λήξης 12 μήνες μετά από την ημερομηνία παραγωγής (LOT 229-042). Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο 7ο χλμ. Καβάλας – Ελευθερούπολης, Αμισιανά, με κωδικό έγκρισης GR A 131 EU.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.