Το VIVIMIND® ενδείκνυται για την προστασία της λειτουργίας της μνήμης.

- Είναι από τη φύση : περιέχει ομοταυρίνη, ένα αμινοξύ το οποίο βρίσκεται σε ορισμένα είδη φυκιών (Grateloupia livida, Chondrus ocellatus, Rhodymenia intricate, Ascrosorium uncinatum and Cladophora densa).

- Έχει έρευνα άνω των 15 ετών. Κλινικές μελέτες και φάσης ΙΙΙ σε Ευρώπη και Αμερική σε περισσότερα από 2.000 άτομα, υγιείς εθελοντές και ασθενείς με νόσο Alzheimer. Έχει μελετηθεί ο μηχανισμός δράσης, η ασφάλεια & η αποτελεσματικότητα του.

- Έχει πολύ καλό προφίλ ασφάλειας. Δεν έχει αλληλεπιδράσεις με άλλα ιδιοσκευάσματα. Δεν προκαλεί αξιοσημείωτες μεταβολές στις κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις ατόμων, που είναι ταυτόχρονα σε αγωγή με άλλα φάρμακα όπως π.χ. με φάρμακα κατά της νόσου Alzheimer.

Με καθημερινή χορήγηση η ομοταυρίνη έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει τη γνώση και τη μνήμη, διατηρεί την υγεία των εγκεφαλικών κυττάρων, συντηρεί τις λεκτικές δεξιότητες και την ικανότητα αντίληψης και υποστηρίζει τις ικανότητες σχεδιασμού και εκτέλεσης.

Η νευροπροστατευτική της δράση αφορά εξίσου και σε υγιή άτομα και σε ασθενείς με νόσο Alzheimer. Διατίθεται μόνο στα φαρμακεία. Σε συσκευασία 60 εντεροδιαλυτών δισκίων μικρών και εύκολων στην κατάποση. Κάθε δισκίο περιέχει 50 mg ομοταυρίνης και συνιστάται η λήψη 2 δισκίων κάθε μέρα.