Στον αέρα βρίσκονται οι φυσικοί νοσοκομείων και ακτινοφυσικοί που προγραμμάτιζαν να υποβάλλουν αίτηση για εκπαίδευσή τους σε δημόσιο νοσοκομείο. 

Τους ... "έπιασε" η εφαρμογή του νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  (παρ. 2 του άρθρου 32) και μπήκαν στην ... αναμονή μέχρι να εκδοθεί η εφαρμοστική εγκύκλιος για το θέμα τους...

Όπως προβλέπει η διάταξη, εφεξής η εκπαίδευση θα είναι τριετής και έμμισθη όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται προηγουμένως η έκδοση υπουργικής απόφασης που θα ορίζει τα περί τοποθέτησης των ενδιαφερομένων στα νοσοκομεία.

Αναλυτικά, σε σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, επισημαίνεται ότι "λόγω ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας αναφορικά με την πρακτική άσκηση των Φυσικών νοσοκομείων – Ακτινοφυσικών ιατρικής σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την έκδοση Υπουργικής απόφασης σχετικά με τις λεπτομέρειες τοποθέτησης των ενδιαφερομένων στα Νοσοκομεία επιλογής τους για την τριετή εκπαίδευση, δεν θα υποβάλλονται αιτήσεις στα Νοσοκομεία, ούτε θα πραγματοποιούνται τοποθετήσεις για μονοετή πρακτική άσκηση. 

Οι τοποθετήσεις για την μονοετή πρακτική άσκηση που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τέλος του Αυγούστου 2017 παραμένουν σε ισχύ και οι υπηρετούντες θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις για την απόκτηση της αντίστοιχης άδειας άσκησης επαγγέλματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στη παρ. 3 του άρθρου 34 του ν. 4058/2012 ( Α' 63)".