Αντίδραση τόσο του ιατρικού σώματος, όσο και της διοίκησης του Ευαγγελισμού προκάλεσε η χθεσινή εισβολή του "Ρουβίκωνα" χθες στο νοσοκομείο, για να "προειδοποιήσουν" γιατρό που φέρεται να ζήτησε φακελάκι.
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε τη σύλληψη των δραστών ή την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επισημαίνοντας ότι περιστατικά όπου δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους κι εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες, δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά. Η απόδοση δικαιοσύνης και η αντιμετώπιση πιθανών παραβατικών συμπεριφορών δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες αυτοδικίας.
 
Αντίστοιχα, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδίκασε το γεγονός επισημαίνοντας πως πάγια θέση της είναι οι  επώνυμες καταγγελίες χρηματισμού για γιατρούς να κατατίθενται στα Πειθαρχικά Όργανα για να τιμωρούνται. "Ούτε το άδικο κράτος που ζούμε, ούτε η ατομική βία μπορούν να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα στον τομέα της υγείας το οποίο βιώνουμε.Μόνο η οργανωμένη αντίσταση όλων των μαχόμενων υγειονομικών, σε συμμαχία με τους ασθενείς μας και το λαό μπορούν να το λύσουν".
 
Η διοίκηση του νοσοκομείου
Από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου, η διοικήτρια Νάγια Μητσάκη δήλωσε πως είναι ανοικτή σε καταγγελίες πολιτών για τα φαινόμενα διαφθοράς.
 
Σημείωσε πως "υπάρχουν θεσμοί, οι οποίοι λειτουργούν, εμπιστευόμαστε και οφείλουμε να σεβόμαστε, όπως το «Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Πολιτών» και την Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του. 
 
Νέο θεσμό επίσης αποτελεί η «Λίστα Χειρουργείου», η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε στο Νοσοκομείο στις 27.3.2017 και μέχρι σήμερα αποδεικνύεται επιτυχής".
 
Η κ. Μητσάκη υπογράμμισε ότι έχουν τεθεί ασφαλιστικές δικλείδες για την διευκόλυνση υποβολής καταγγελιών, αναφορών, παραπόνων κ.λ.π., η διερεύνηση των οποίων άμεσα αντιμετωπίζεται με διεξαγωγή Προκαταρκτικής Έρευνας, Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και ότι άλλο απαιτείται.
 
Πρόσθεσε, ότι "το προσωπικό του Ευαγγελισμού παρέχει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια. Τα παραπάνω έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, που με την εμπιστοσύνη του έχει αναδείξει τον «Ευαγγελισμό» σε κορυφαίο Νοσηλευτικό Ίδρυμα".
 
Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη του Ρουβίκωνα βρήκαν τον γιατρό στο γραφείο του και τον «προειδοποίησαν» πως αν συνεχίσει να λαμβάνει χρήματα θα χειροδικήσουν εναντίον του. 
 
«Θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. Κι αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε; Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς, θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας. Συνεννοηθήκαμε;» φέρονται να δήλωσαν τα άτομα που εισήλθαν στο γραφείο του γιατρού.