Την ώρα που η απαιτούμενη αλλαγή στο νομικό πλαίσιο για την παραγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα, ερευνητές από το Stanford University School of Medicine είδαν ότι, παρά τις ανησυχίες ότι η συχνή χρήση μαριχουάνας μπορεί να βλάψει την ερωτική επιθυμία ή και την σεξουαλική απόδοση, το αντίθετο είναι στην πραγματικότητα πιο πιθανό να συμβαίνει.

Ειδικότερα ανακάλυψαν πως οι γυναίκες, που κάνουν καθημερινή χρήση, είχαν σεξουαλικές επαφές κατά μέσο όρο 7.1 φορές, σε ενδεικτικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων (ενός μήνα), ενώ, όσες αρνήθηκαν να πάρουν μαριχουάνα, έκαναν σεξ κατά μέσο όρο 6 φορές.

Στους άνδρες, οι καθημερινοί χρήστες έκαναν σεξ 6.9 φορές σε σύγκριση με τους μη χρήστες, οι οποίοι σημείωσαν 5.6 επαφές κατά μέσο όρο. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Στην έρευνα συμμετείχαν 50.000 Αμερικανοί, ηλικίας από 25 έως 45 χρόνων. Πάντως οι ερευνητές τόνισαν ότι παρόλο που οι χρήστες κάνναβης κάνουν σεξ σε συχνότητα κατά 20% μεγαλύτερη από όσους απέχουν από το ναρκωτικό, τα ευρήματα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρερμηνευθούν και να χρησιμοποιηθούν λάθος. 

"Η χρήση της μαριχουάνας είναι πολύ συνηθισμένη, αλλά η συσχέτισή της με τη σεξουαλική συχνότητα σε μεγάλη κλίμακα δεν έχει μελετηθεί πολύ με επιστημονικό τρόπο", εξήγησε ο συγγραφέας της μελέτης, αναπληρωτής καθηγητής ουρολογίας, Dr Michael Eisenberg.

"Η συχνή χρήση μαριχουάνας δεν φαίνεται να επηρεάζει τα σεξουαλικά κίνητρα ή τις επιδόσεις όσων την καπνίζουν. Αν μη τι άλλο, σχετίζεται με την αυξημένη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών στο σύνολο.

Τα ευρήματά μας είναι παρόμοια στους ανθρώπους και των δύο φύλων και όλων των φυλών, των ηλικιών, των επιπέδων εκπαίδευσης, της οικονομικής κατάστασης και των θρησκειών, άσχετα με την κατάσταση της υγείας τους, είτε ήταν παντρεμένοι είτε ανύπαντροι και είτε είχαν ή όχι παιδιά".