Δώρο ζωής σε Έλληνες και ξένους ήταν η δωρεά οργάνων ενός 19χρονου που νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρός στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κέρκυρας, μετά από τροχαίο δυστύχημα με μοτοσυκλέτα στις 18/10/2017.

Η διαδικασία μεταφοράς των οργάνων ολοκληρώθηκε στις 06:30 σήμερα το πρωί.

Τη διαδικασία αεροδιακομιδής και ταυτοποίησης των ληπτών, η οποία έγινε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο Κέρκυρας, συντόνισε ο ΕΟΜ από τις 2 τα ξημερώματα όπου έφτασαν στο νοσοκομείο Κέρκυρας ειδικές ομάδες από την Αυστρία, τη Θεσσαλονίκη, τη Γερμανία και οι οποίες έλαβαν την καρδιά (ομάδα Αυστρίας), το ήπαρ, το πάγκρεας, τους νεφρούς και τα επινεφρίδια (ομάδα Θεσσαλονίκης), τους πνεύμονες (ομάδα Γερμανίας).

Ο διοικητής του Γ.Ν. Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου για τον θάνατο και την ευχαρίστησε ταυτόχρονα, για αυτό το σημαντικό δώρο ζωής που έκανε στους ασθενείς, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν τα μοσχεύματα. Ευχαρίστησε επίσης το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου που επί τόσες μέρες έδωσε τη μάχη για να κρατήσει στη ζωή τον 19χρονο, αλλά και στη συνέχεια πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί εφικτή η δωρεά αυτή.

Τόνισε παράλληλα την ανάγκη της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε σχέση με το θέμα της δωρεάς οργάνων, που αποτελεί ένα μείζον θέμα, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται ουραγός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο ζήτημα αυτό, ενώ οι ανάγκες είναι τεράστιες.