Νήματα και μικροενέσεις τύπου μεσοθεραπείας, αλλά και προηγμένες τεχνικές, όπως η ΗLH, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα νεώτερα όπλα που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί της αισθητικής ιατρικής, για να διορθώσουν τις ατέλειες και τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος στο πρόσωπο και στο σώμα.

Την ίδια ώρα, πολλές ώριμες ηλικιακά γυναίκες προβαίνουν σε θεραπείες "πιο χαμηλά". Θεραπείες όπως το PRP, τα fillers και τα μπότοξ, που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν στο πρόσωπο, τώρα «μετακομίζουν» χαμηλότερα για να διορθώσουν την όψη και τα προβλήματα των γεννητικών οργάνων. 

«Το PRP, τα filler και το botox έχουν σημαντικές εφαρμογές στην αισθητική γυναικολογία. Με αυτά μπορούμε να αποκαταστήσουμε την απώλεια του όγκου και τη χαλάρωση γύρω από το αιδοίο.

Επίσης, με την τεχνική plasma exeresis, που συνίσταται στην εξάχνωση της περίσσειας της επιδερμίδας, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αιδοιοπλαστική χωρίς χειρουργείο, να διορθώσουμε προβλήματα συμμετρίας, μικρών χειλέων ή ακόμη και προβλήματα δυσπαρεύνειας (πόνου κατά τη διείσδυση) που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες», εξηγεί ο χειρουργός οφθαλμίατρος, λέκτορας του Πανεπιστημίου του Camerino και πρόεδρος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής στην Ελλάδα (Society of Aesthetic Medicine Non –Ablative Surgery /SAMNAS), Σωτήρης Τσιούμας, με αφορμή το 2ο διεθνές συνέδριο της εταιρίας.  

Με ενέσεις υαλουρονικού οξέος και μπότοξ και το ανδρικό μόριο μπορεί να ανανεωθεί και να αποκτήσει πιο νεανική όψη και μεγαλύτερη σφριγηλότητα, ενώ με την τεχνική του plasma exeresis μπορούν να αντιμετωπιστούν ανατομικά (και κατ΄επέκταση λειτουργικά προβλήματα) όπως η φίμωση, η παραφίμωση, προβλήματα με τον χαλινό, ακόμη και τα κονδυλώματα.

Ανανέωση προσώπου και σώματος με “τσιμπήματα”

«Στόχος της σύγχρονης αισθητικής ιατρικής είναι να γερνάμε με φυσικό τρόπο, χωρίς τραβήγματα και να ανορθώνουμε βήμα βήμα πρόσωπο και σώμα, ώστε να γυρίζουμε με φυσικό τρόπο τον χρόνο πίσω, χωρίς να φαίνεται κάποια τεράστια αλλαγή», τονίζει ο κ. Τσιούμας. Mάλιστα, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα νέα ευρωπαϊκά standards πάνω στην αισθητική ιατρική.

Με μικροενέσεις τύπου μεσοθεραπείας η αισθητική ιατρική μπορεί, πλέον, αναίμακτα να μειώσει το λίπος, που συσσωρεύεται σε συγκεκριμένα σημεία, να ενισχύσει τη μυϊκή μάζα, όπου χρειάζεται και να ανανεώσει θεαματικά πρόσωπο και σώμα, με ενέσεις που περιέχουν γλυκογόνο και βιταμίνη C, που κάνουν λιπόλυση.

Η ένεση πραγματοποιείται όπου υπάρχουν λιποκύτταρα, στα βλέφαρα, στην κοιλιά, στους γλουτούς ή στα μπράτσα. Επιπλέον γίνονται ενέσεις με μικροποσότητες ινσουλίνης στο δέρμα, που, χωρίς να επηρεάζουν τον οργανισμό, ενισχύουν τον μυ, τα λιποκύτταρα και το δέρμα, με αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή ανανέωση στο δέρμα.

Με εγχύσεις κολλαγόνου σε σκόνη, το οποίο διαλύουν οι ειδικοί, μετατρέπεται το κολλαγόνο τύπου 1 του δέρματος σε κολλαγόνο τύπου 3, δηλαδή baby κολλαγόνο. Με τον τρόπο αυτό, κάθε γερασμένος ινοβλάστης, παράγει δύο νέους ινοβλάστες. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, σύμφωνα με τους γιατρούς που εφαρμόζουν τις συγκεκριμένες θεραπείες.