Η Ευρωκλινική Παίδων πιστοποιήθηκε πρόσφατα ως η μόνη παιδιατρική κλινική στην Ευρώπη «φιλική προς τους ασθενείς» (Patients Friendly Hospital), έχοντας φιλοξενήσει πάνω από 300.000 παιδιά και παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τους μικρούς ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Την ανακοίνωση έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής χαιρετίζοντας την ημερίδα για τα 15 χρόνια της κλινικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στη 13η Επιστημονική Ημερίδα, κατά την οποία παρουσιάστηκαν πολλά σύγχρονα θέματα της Παιδιατρικής που βρίσκουν  εφαρμογή στην κλινική καθημερινή πράξη, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 200 παιδίατροι.

Μερικά από τα θέματα, που αναπτύχθηκαν, είναι οι ειδικές λοιμώξεις, οι αναπτυξιακές διαταραχές, η αντιμετώπιση συνήθων συγγενών  ανωμαλιών, ενώ επίσης έγινε και απολογισμός μίας πενταετίας του Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής (Λαπαροσκοπικής) Χειρουργικής της Ευρωκλινικής Παίδων σε συνεργασία με το Τμήμα Χειρουργικής Παίδων, του St George’s Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Λονδίνου.

Ο  Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής στην εναρκτήρια ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα η Ευρωκλινική Παίδων γιορτάζει 15 χρόνια πορείας, κοντά στο παιδί. Έχουμε νοσηλεύσει και εξετάσει περισσότερα από 300.000 παιδιά και από φέτος είμαστε πλέον στο Κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, η  13η Επιστημονική μας εκδήλωση εκτός από μία καλή ευκαιρία προσφοράς στην ενημέρωση της παιδιατρικής κοινότητας αποτελεί για εμάς ένα επιπλέον λόγο γιορτής, καθώς γίναμε το πρώτο “Patients Friendly" παιδιατρικό νοσοκομείο της Ευρώπης».

Η Διευθύντρια Παιδιατρικού τμήματος της Ευρωκλινικής Παίδων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ. Ελένη Τσάπρα δήλωσε ότι :«Κοινός στόχος των Επιστημονικών Ημερίδων που διοργανώνουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι να συμβάλλουμε κι εμείς στη διάδοση της γνώσης της ιατρικής επιστήμης και στην πληρέστερη ενημέρωση της Παιδιατρικής κοινότητας».

Η ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.