Νέος διευθύνων σύμβουλος της Famar αναλαμβάνει επίσημα από τις 20 Νοεμβρίου, ο Ian Muir.

Ο κ. Muir με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην παγκόσμια φαρμακευτική βιομηχανία ήταν μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής της Aesica Pharmaceutical και Πρόεδρος της Catalent Pharma παγκοσμίως. Πριν από αυτό, κατείχε υψηλές θέσεις στο Cardinal Health EU και στο Swindon Site. 

Ανακοινώνοντας σήμερα την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Muir, ο Πρόεδρος της Famar John Davison, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Ian στην Famar. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάκαμψη της εταιρείας, ενώ πρόκειται να ηγηθεί την ανάπτυξη του νέου επιχειρηματικού σχεδίου, το οποίο εστιάζει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών μας. H εμπειρία του Ian έχει αποδειχθεί καταλυτική για την ανάπτυξη εταιρειών, καθώς διαθέτει σημαντικές γνώσεις σε καίριους τομείς, όπως της εμπορικής ηγεσίας και των αδειοδοτήσεων, της λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς και της ανάπτυξης προϊόντων. Οι ηγετικές του ικανότητες θα συμβάλλουν στην σταθερότητα της εταιρίας, καθώς και στην επιπλέον τεχνογνωσίατων  ανώτατων στελεχών της, που ήδη κατέχουν απαράμιλλη εμπειρία στον κλάδο».

Ο Ian θα υποστηριχθεί από τους Friedrich Sernetz και Markus Hölzl, που κατείχαν παράλληλα από τον Αύγουστο την θέση του προσωρινού Διευθύνοντος Συμβούλου, και οι οποίοι θα επιστρέψουν στους ρόλους τους ως CFO και CCO, αντίστοιχα. Ο Markus έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας, ενώ εκτελούσε μέχρι πρότινος καθήκοντα Οικονομικού Διευθυντή στον Όμιλο Klockner Pentaplast. Ο Friedrich, που διαθέτει 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της φαρμακευτικής βιομηχανίας, πριν προστεθεί στην ομάδα της Famar πέρυσι, ήταν Εμπορικός Διευθυντής στην Aenova.

Ο Ιan Muir δήλωσε σχετικά: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στο δυναμικό της Famar, και ανυπομονώ να οδηγήσω την εταιρεία στην ανάκαμψη. Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας, όμως οδεύουμε προς την σωστή κατεύθυνση. Η εταιρεία έχει την υποστήριξη των μετόχων και εγώ θα μπορώ να στηριχθώ στην εμπειρία και στο ταλέντο της ομάδας».

H εταιρεία

Η Famar είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη που ειδικεύεται στην παραγωγή και στην ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και προϊόντων ομορφιάς. Από την ανάπτυξη έως την παραγωγή και τη διανομή των προϊόντων, οι υπηρεσίες της Famar επιτρέπουν στη βιομηχανία Υγείας και Προσωπικής Φροντίδας να παρέχει καινοτόμες και προσιτές λύσεις για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών και των καταναλωτών. 

Με περισσότερα από 1800 προϊόντα, εξυπηρετεί ένα μεγάλο πελατολόγιο που επεκτείνεται  σε 125 αγορές διεθνώς. Με 11 μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη (τέσσερις στη Γαλλία, τέσσερις στην Ελλάδα, καθώς και από μια μονάδα σε Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία), και μία στην Βόρεια Αμερική, η Famar είναι από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου.