Σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν οι πολίτες για τη σημασία του προληπτικού ελέγχου για τις παθήσεις του σκελετού, ειδικά της οστεοπόρωσης, ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα" ξεκινά πανελλαδική εκστρατεία, με σύνθημα: "Ο σκελετός σου σε στηρίζει! Εσύ; Τον προσέχεις;". Η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας έχει κάνει πολλούς να παραμελούν την υγεία τους. Η «Πεταλούδα», ως Σύλλογος Ασθενών, βοηθάει στην πρόληψη αλλά, κυρίως, στην έγκαιρη αντιμετώπιση ασθενειών του σκελετού - η συγκεκριμένη εκστρατεία πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Amgen.

Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι απομονωμένες περιοχές, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους να πραγματοποιήσουν προληπτικούς ελέγχους. Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις περιοχές που θα επισκεφτεί η "Πεταλούδα": Κάρυστος Ευβοίας, Λακωνία, Ξάνθη, Λάρισα, Αρχαία Ολυμπία, Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, Κέρκυρα, Εύβοια.

Κύριος στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Οι εκδηλώσεις σε κάθε περιοχή θα είναι διμερείς - τα πρωινά θα πραγματοποιούνται οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι και το απόγευμα της δεύτερης ημέρας θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές ομιλίες. Η εκστρατεία ενημέρωσης θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο από τη Λακωνία (2-3/10).

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» κα Τσεκούρα δήλωσε σχετικά:

«Εδώ και 16 χρόνια προσφέρουμε αθόρυβα και με σεβασμό στον ασθενή και τους συμπολίτες μας το κοινωνικό μας έργο, είτε βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα, είτε σε απομονωμένες περιοχές. Όραμά μας είναι ο κάθε ένας από εμάς να έχει υγεία και ποιότητα ζωής. Σας προσκαλώ να επωφεληθείτε από την ύπαρξη του Συλλόγου μας και να συμμετάσχετε στις δράσεις του».

Ο προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης είναι μια πρώτη εξέταση για να δει κανείς τα επίπεδα της οστικής του υγείας. Η εξέταση αφορά άντρες και γυναίκες άνω των 55 ετών, είναι δωρεάν και ανώδυνη. Για περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία πρόληψης επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.osteocare.gr ή καλέστε στο 213 2086698.