Το πρώτο ελληνικό εκπαιδευτικό κέντρο κλινικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων που πιστοποιήθηκε επίσημα ως Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο από τον φορέα UEMS/NASCE (European Union of Medical Specialists και Network of Accredited Clinical Skills Centres in Europe) είναι πλέον το Πρότυπο Ερευνητικό, Πειραματικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ELPEN
 
Πρόκειται για μια σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς πρόκειται για τον όγδοο κατά  σειρά, αλλά και τον  μοναδικό  αμιγώς  ιδιωτικό, επιστημονικό φορέα που πιστοποιείται στην  Ευρώπη.
 
Ο φορέας  “European Union of Medical Specialists & Network of Accredited Clinical Skills Centres in Europe” αντιπροσωπεύει τους  επίσημους  φορείς,  που σχετίζονται με τις  ιατρικές  ειδικότητες  και  τη  συνεχιζόμενη  ιατρική  εκπαίδευση στην  Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 
Μετά από λεπτομερή αξιολόγηση, το Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της ELPEN έλαβε την πιστοποίηση «Multispecialty format centre» («Κέντρο πολλαπλών ειδικοτήτων») η οποία χαρακτηρίζει έναν εκπαιδευτικό οργανισμό για διάφορες ιατρικές ειδικότητες και επιστημονικές κατευθύνσεις (κτηνιατρική, νοσηλευτική, paramedics, επαγγελματίες  υγείας  κ.ά.).
 
Ο διευθυντής του Ερευνητικού και Πειραματικού Κέντρου της ELPEN, Απόστολος Ε. Παπαλόης ανέφερε: «Το Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο της ELPEN λαμβάνει σήμερα πιστοποίηση ορθών επιστημονικών πρακτικών και λειτουργιών, οργάνωσης και ροών και σταθερού επιστημονικού και δεοντολογικού ελέγχου. Η διάκριση αυτή είναι σημαντική για εμάς. Υπηρετούμε την έρευνα και την εκπαίδευση με συνέπεια και πάθος τα τελευταία 22 χρόνια. Η πιστοποίησή μας ως Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου αποτελεί αναγνώριση της αξίας του επιστημονικού μας έργου αλλά και της αφοσίωσης μας στις αρχές της προσφοράς και της ποιότητας, τις  οποίες και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε».

Το ερευνητικό, πειραματικό και εκπαιδευτικό κέντρο της ELPEN, αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικής πρωτοβουλίας εργαστήριο πειραματικής - μεταφραστικής βιοϊατρικής, έρευνας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παρέχει 130 υποτροφίες σε νέους επιστήμονες, έχει πραγματοποιήσει 800 εκπαιδευτικά σεμινάρια με πρακτική άσκηση σε επαγγελματίες υγείας, έχει στο ενεργητικό του 350 ερευνητικά προγράμματα, 380 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 700 παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Η απονομή της σχετικής πιστοποίησης έγινε στο πλαίσιο επίσημης τελετής, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2017 στο  Πανεπιστήμιο  του  Lund  τη  Σουηδίας, ενώ την ίδια μέρα αντίστοιχη πιστοποίηση έλαβε και το κέντρο της Λωρραίνης/Νανσύ της Γαλλίας.

 
Για περισσότερο από 50 χρόνια, η φαρμακοβιομηχανία ELPEN αναπτύσσει και παράγει υψηλής ποιότητας πρωτότυπα και γενόσημα φάρμακα για την Ελληνική και τη διεθνή αγορά. Με κύκλο εργασιών άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ (2016) που, στο μεγαλύτερο μέρος τους, επανεπενδύονται στην ελληνική οικονομία δημιουργώντας εγχώρια προστιθέμενη αξία, η ELPEN κατέχει την 1η θέση μεταξύ των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και την 7η θέση στην εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική αγορά της χώρας (στοιχεία IMS, εξωνοσοκομειακή αγορά, 07/2017). 
Συνεπής στη δέσμευσή της να υπηρετεί την έρευνα, η ELPEN διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα πειραματικά και ερευνητικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο οποίο, την τελευταία εικοσαετία, έχουν εκπαιδευτεί, με πλήρη υποστήριξη, χιλιάδες νέοι επιστήμονες. Βραβευμένη για τις πρακτικές της σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού, η ELPEN απασχολεί σήμερα, σε επίπεδο ομίλου, 1.028 εργαζομένους έχοντας, τα τελευταία δέκα χρόνια, αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 35%. Συγχρόνως, η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε 60 χώρες ανά τον κόσμο μεταξύ των οποίων πολλές ευρωπαϊκές αγορές, ενώ, από το 2012, διατηρεί θυγατρική εταιρεία στη Γερμανία, την ELPEN GmbH.