Έτσι αν θέλουμε να νιώσουμε σέξι θα πιούμε κάτι άλλο, από όταν η διάθεσή μας είναι πεσμένη και νιώθουμε "στα κάτω" μας.

Το συχνότερο συναίσθημα, πάντως, που προκαλεί η κατανάλωση αλκοόλ είναι ευερεθιστότητα κι επιθετικότητα (30%), ιδίως στους άνδρες, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε n επιθεώρηση BMJ Open.

Το κόκκινο κρασί και η μπύρα από την άλλη μας χαλαρώνουν, σε ποσοστά 53% και 50% αντίστοιχα. Αυτά προέκυψαν από τις απαντήσεις περίπου 30.000 ανθρώπων, ηλικίας από 18 έως 34 ετών, από 21 χώρες.

Όλα αυτά, βέβαια, αν δεν υπάρχει σχέση εξάρτησης με το αλκοόλ και δεν το παρακάνουμε, όπως τόνισε ο επικεφαλής καθηγητής Mark Bellis.

Τα λεγόμενα «σκληρά» αλκοολούχα ποτά, όπως το ουίσκι, το ρούμι και η βότκα συνδέονται με τον θυμό στο 20% των ανθρώπων. Τα κατ' εξοχήν αλκοολούχα ποτά γεννούν ορισμένα θετικά συναισθήματα πολύ συχνότερα από ό,τι το κρασί ή η μπίρα, ιδίως ενεργητικότητα και αυτοπεποίθηση (59%) ή αίσθημα «σέξι» (43%). Τα δύο αυτά συναισθήματα (ενεργητικότητας-αυτοπεποίθησης και σεξουαλικότητας) τα νιώθουν κυρίως οι νεότερης ηλικίας πότες 18 έως 24 ετών.

Οι γυναίκες, περισσότερο από ό,τι οι άνδρες, συσχετίζουν πολύ πιο εύκολα το αλκοόλ με κάποιο συναίσθημα, με εξαίρεση την επιθετικότητα.