Σε μια προσπάθεια να ανατραπούν στερεότυπα, προκαταλήψεις, φοβικές στάσεις και συμπεριφορές κοινωνικού στιγματισμού και να στηριχθεί παράλληλα στην πράξη η εφαρμογή μιας ολιστικής προσέγγισης για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων, ο ΟΚΑΝΑ διοργανώνει την Παρασκευή 25 & το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, 2ήμερο Φεστιβάλ Ζωής. 

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε για το θέμα, ο κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ, δήλωσε: «Η ορθή και έγκυρη ενημέρωση πάντα θα υπάρχει ως ανάγκη του κοινού και είναι χρέος μας αυτήν την ανάγκη να την αναδεικνύουμε και να την ικανοποιούμε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο. Το Φεστιβάλ με κεντρικό μήνυμα «Εθισμένοι στη ζωή» είναι η κορύφωση μίας εκστρατείας επικοινωνίας, που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ από τον Μάιο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων, για όλα όσα προσφέρει ο χώρος των εξειδικευμένων φορέων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων».

Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσαν και καλλιτέχνες, οι οποίοι προσκάλεσαν όλους τους Αθηναίους να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή. Η κυρία Ελένη Τσαλιγοπούλου είπε, μεταξύ άλλων: «Έχω χάσει ανθρώπους από τις ουσίες. Έχω κερδίσει πίσω ανθρώπους. Είναι ένας πόλεμος, ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Χαίρομαι για τη σύμπραξη αυτή, ώστε να βοηθηθούν οι άνθρωποι, που το έχουν πραγματικά ανάγκη.»

Το Φεστιβάλ δίνει έμφαση στο τρίπτυχο «Πρόληψη – Θεραπεία - Επανένταξη» και περιλαμβάνει δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, εκθέσεις και δρώμενα, τα οποία ξεκινούν από τις 11:00 π.μ.

Στο χώρο θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα του ΟΚΑΝΑ, των Κέντρων Πρόληψης «Αθηνά Υγεία», «Άρηξις», «Ίριδα», «Οδοιπορικό», «Προνόη», «Σταθμός», φορέων όπως, ΚΕΘΕΑ και 18 Άνω και των ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου, Διογένης, Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής, Praksis, Προμηθέας και Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ.