Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ζητούν τώρα οι νοσηλευτές, μέσω της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ, για το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τα σεντόνια του Σισμανογλείου και τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για παρακράτος.

Όλα ξεκίνησαν όταν συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού επισκέφθηκε συγγενή της στο νοσοκομείο και διαπίστωσε ότι είχαν λερωθεί τα σεντόνια του ασθενή. Ζήτησε την αλλαγή τους, και η απάντηση που πήρε ήταν "να φέρετε απ΄το σπίτι". Ακολούθησε παρέμβαση στο διοικητή, τα σεντόνια άλλαξαν και ζητήθηκε πειθαρχική διερεύνηση του θέματος, στοχοποιώντας τους υπεύθυνους νοσηλευτές του τμήματος.
Ο αναπληρωτής υπουργός έθεσε θέμα παρακράτους και τόνισε ότι το νοσοκομείο έχει ενισχυθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο, με αποτέλεσμα τα ταμειακά του διαθέσιμα να φτάνουν τα 5 εκ. ευρώ.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του Σισμανογλείου απάντησαν με μια λίστα προβλημάτων που παρατηρούνται στο νοσοκομείο εξαιτίας της άρνησης της διοίκησης να χρηματοδοτήσει την κάλυψη αναγκών όπως ο ιματισμός, το ασανσέρ και ο υπέρηχος του νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι έχουν φύγει 300 εργαζόμενοι και έχουν προσληφθεί 11, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να απασχολούνται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.

ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ
Καθώς το θέμα παίρνει διαστάσεις, η ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ σημείωσε πως "πέρυσι τέτοιες μέρες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, ανερυθρίαστα και με τρόπο προκλητικό, χαρακτήρισε τους Νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας τεμπέληδες και μάλιστα εκτίμησε ότι μαζί παίρνουν και το πλεκτό τους… Φέτος, αρνούμενος να δει την πραγματική εικόνα του καταρρέοντος ΕΣΥ, αποδίδει στους Νοσηλευτές ιδιότητες παρακρατικών. 

Ακολουθώντας την πρωτόγνωρη τακτική του διασυρμού μέσω του FACEBOOK όπου εκατοντάδες «ακόλουθοι» είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν όποιον ατυχή πέσει στο λάκκο των λεόντων, ο κ. Πολάκης, στην περίπτωση του Σισμανογλείου, αρνείται να τηρήσει την προσήκουσα διαδικασία και να αναζητήσει τις ευθύνες πρωτίστως από την ηγεσία του Υπουργείου, τη Διοίκηση της ΥΠΕ και βεβαίως τον διοικητή του ιδρύματος. 

Πολλά νοσοκομεία στηρίζονται στις δωρεές πολιτών, μιας και τα διαθέσιμα για την Υγεία δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες. 

Πέραν αυτού, οι όποιες προσπάθειες γίνονται από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μηδενίζονται και ακυρώνονται από τη μονίμως ασυγκράτητη οργή του κ. Πολάκη, ο οποίος επιτίθεται κατά πάντων, δικαίων και αδίκων, με τρόπο ιταμό και απολύτως αποκρουστικό. 

Η διοίκηση, απαιτεί ικανότητα και τόλμη και σε καμία περίπτωση δεν ασκείται με το θυμικό, αλλά με σύνεση και σεβασμό προς τους διοικούμενους. 

Κλείνοντας, θεωρούμε αυτονόητη την τοποθέτηση επί του θέματος του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, γιατί ο κλάδος που κατά γενική ομολογία στηρίζει το ΕΣΥ, αποτελεί κατ’ επανάληψη σάκο του μποξ για τον διαδικτυακά ασυγκράτητο κ. Πολάκη".

ΕΝΕ
Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) η οποία καταδίκασε τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού περί νοσηλευτών - πλοκάμια του παρακράτους, τις χαρακτήρισε φαιδρές, απαράδεκτες και διχαστικές και τόνισε ότι "Σ’ ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας , ο κ. Πολάκης έρχεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει την οργή των χιλιάδων νοσηλευτών που χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους κρατούν ανοικτά τα νοσοκομεία ακόμα.

Αντί συγγνώμης, επιδίδεται μέσω του fb, του προσφιλούς τρόπου διακυβέρνησης του υπουργείου, σε απρεπείς χαρακτηρισμούς και τακτικές, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα επέλθει η εξιλέωση για τα φοβερά δεινά που έχει περιέλθει το ΕΣΥ. 
Καλούμε τον κ. Πολάκη λοιπόν, ν’ αφήσει τις πομφόλυγες και  τον «πόλεμο των σεντονιών» και να ενσκήψει πραγματικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές και κατ’ επέκταση οι ασθενείς σ’ ένα κατ’ επίφαση κοινωνικό κράτος".