Μπορεί ορισμένες γυναίκες να ισχυρίζονται ότι οι κοιλιακοί "six pack" και οι γιγάντιοι δικέφαλοι δεν είναι αυτό που αναζητούν σε έναν άνδρα, αλλά η νέα επιστημονική μελέτη, που έρχεται από τη μακρινή Αυστραλία, τις διαψεύδει.

Η μελέτη, με θέμα τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άνδρα ερωτικά ελκυστικό, διαπίστωσε ότι οι άνδρες, οι οποίοι έμοιαζαν με τον Ηρακλή, ήταν παγκοσμίως οι πιο ελκυστικοί, σύμφωνα με τις 160 γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτήν.

"Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι γυναίκες βρήκαν ελκυστικούς τους άνδρες μοιάζουν δυνατοί. Αυτό που μας εκπλήσσει είναι πόσο ισχυρό ήταν το αποτέλεσμα.

Δεν μπορέσαμε να βρούμε ούτε μία γυναίκα, η οποία να προτιμά αδύνατα ή αγύμναστα σώματα", δήλωσε ο Aaron Sell, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Griffith, στο Queensland, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι αυτή η έλξη που νιώθουν οι γυναίκες προς τα ρωμαλέα, ανδρικά σώματα, μπορεί να οφείλεται σε ασυνείδητους μηχανισμούς επιλογής ερωτικού συντρόφου, οι οποίοι να δείχνουν ότι ο δυνατός, γυμνασμένος άνδρας είναι πιο υγιής. Ή στο γεγονός ότι ένας άνδρας ψηλός και γερός μπορεί να τα βγάλει πέρα σε μια δύσκολη κατάσταση, σε μια μάχη, στο κυνήγι και σε άλλες πτυχές της απαιτητικής καθημερινότητας.