Ένα τέτοιο έργο αυτοπαραγωγής οξυγόνου για ιατρικούς λόγους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε νοσηλευτική μονάδα. Ήδη από το πρώτο 9μηνο λειτουργίας της εγκατάστασης το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει εξοικονομήσει το ποσό των 250.000 ευρώ και έως το τέλος του 2015 εκτιμάται ότι θα έχει εξοικονομήσει 340.000 ευρώ.

Σχετικά με την επιτυχία του έργου ο διοικητής του Γ.Ν. Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Η υλοποίηση του έργου της αυτοπαραγωγής οξυγόνου σε κάποια από τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας και δη σε νησιώτικες νοσηλευτικές μονάδες θα μας έδινε το δικαίωμα άμεσα να σταματήσουμε να μιλάμε για θέσπιση 5ευρου στο ΕΣΥ. Τα χρήματα που μπορούμε να εξοικονομήσουμε αγγίζουν το πόσο των 60-70 εκατομμυρίων ευρώ, όταν τα έσοδα από το 5ευρω ετησίως φτάνουν μετά βίας τα 18.000.000 Euro. Συνεπώς, είναι πολλά τα εκατομμύρια από αυτή την παρέμβαση που μπορεί να εξοικονομήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θέληση και βούληση χρειάζεται. Δεν μας αρμόζει η μιζέρια και η κακομοιριά».

Σημειώνεται ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου και υλοποιήθηκε σε διάστημα 50 ημερών. Με την παρέμβαση αυτή το Νοσοκομείο Καλαμάτας απέκτησε πλήρη αυτονομία οξυγόνου ιατρικής χρήσεως, διασφαλίζοντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν, έναντι του παραδοσιακού τρόπου παροχής (μέσω δεξαμενών υγρού οξυγόνου).