Συνηθίζουμε να συζητάμε για τους πάσχοντες και συχνά αμελούμε τον πολύ σπουδαίο ρόλο που έχουν οι φροντιστές τους. Τα πρόσωπα εκείνα, που είναι κοντά τους καθημερινά, φροντίζοντας με αγάπη και με υπομονή τις ανάγκες τους. Ο Δήμος Αθηναίων, επιδεικνύοντας ευαισθησία για το θέμα, αναπτύσσει πρωτοβουλία, που αφορά σε φροντιστές ατόμων που πάσχουν από Άνοια, με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση αλλά και την υποστήριξη των ασθενών, καθώς και των οικογενειών τους. 

Οι συμβουλευτικοί σταθμοί λειτουργούν τις παρακάτω μέρες και ώρες:

• Κεντρικό Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78 - Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 9:00-14:00

• Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων, Θεσσαλονίκης 48 και Ηρακλειδών, κάθε Δευτέρα και Τρίτη 9:00-14:00

• Δημοτικό Ιατρείο Κολωνού, Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 9:00-14.00μ.μ.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Κεντρικό Δημοτικό Ιατρείο «Καλφοπούλειο» (Σόλωνος 78). Οι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι φροντιστές αφενός προσφέρουν στον ασθενή φροντίδα υψηλής ποιότητας, αφετέρου καταφέρνουν να χειρίζονται πιο αποτελεσματικά τη συναισθηματική επιβάρυνση και τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της νόσου. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 στη Γραμματεία Συμβουλευτικών Σταθμών. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-7563580, Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, ώρες 10.00-14.00.