Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε πέντε μήνες και παρόλο που οι ασκήσεις έχουν γελοίες ονομασίες, όπως το Λιοντάρι ή τα Χείλη του Ψαριού και παραμορφώνουν το πρόσωπο, τη στιγμή που γίνονται, οι υποστηρικτές της μεθόδου επιμένουν ότι αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και στα τρία στρώματα της επιδερμίδας, επιτρέποντας στο οξυγόνο και στα θρεπτικά συστατικά να εισχωρήσουν στα κύτταρα.

Λένε ακόμη ότι η γιόγκα προσώπου διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο χόριο - το μεσαίο στρώμα του δέρματος - καθιστώντας το πρόσωπο πιο σφιχτό και, κυρίως, πιο νεανικό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή, Dr Murad Alam, αντιπρόεδρο και καθηγητή δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή Feinberg στο Πανεπιστήμιο Northwestern: "Οι ασκήσεις διευρύνουν και ενισχύουν τους μύες του προσώπου, έτσι ώστε το πρόσωπο να γίνεται πιο σφριγηλό, πιο ανορθωμένο και να φαίνεται νεότερο. Αν υποθέσουμε ότι τα ευρήματα επιβεβαιώνονται και σε μια ευρύτερη μελέτη, τα άτομα θα έχουν έναν χαμηλού κόστους, μη τοξικό τρόπο, για να δείχνουν πιο νέοι".

Στη μελέτη συμμετείχαν 27 γυναίκες μέσης ηλικίας και έκαναν 32 ασκήσεις, τις οποίες πρότεινε ο Gary Sikorski, έτερος συγγραφέας της μελέτης.

Όσο περνούν τα χρόνια η επιδερμίδα του προσώπου γηράσκει και τα στρώματα λίπους ανάμεσα στους μύες και στις στοιβάδες του δέρματος γίνονται λεπτότερα. Εκείνα τα στρώματα λίπους είναι που δίνουν το σχήμα στο πρόσωπο και μια νεανική εμφάνιση. Όμως, καθώς η επιδερμίδα χαλαρώνει, τα "μαξιλάρια" του λίπους γλιστρούν προς τα κάτω, κάνοντας το πρόσωπο να "πέφτει".

"Αν, όμως, οι μύες κάτω από το πρόσωπο γίνουν μεγαλύτεροι, το δέρμα έχει περισσότερη "γέμιση" κάτω από αυτό και ο σταθερότερος μυς κάνει το σχήμα του προσώπου πιο γεμάτο", δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Dr. Emily Poon, αναπληρώτρια καθηγήτρια δερματολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

"Η αύξηση των μυών αυξάνει τον όγκο του προσώπου και αντισταθμίζει τις επιπτώσεις της λέπτυνσης του λίπους, που σχετίζεται με την ηλικία και με την αναπόφευκτη χαλάρωση του δέρματος".