Στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, ακόμη και στα Σκόπια, αναγκάζονται από τα μέσα Δεκεμβρίου να πηγαίνουν για να γεννήσουν οι έγκυες από τη Φλώρινα, καθώς η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου έκλεισε στις 15 Δεκεμβρίου.
 
Την καταγγελία έκανε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ, υπενθυμίζοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης είχε αποπέμψει τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας, επειδή και ο ίδιος συμφωνούσε με το Σωματείο Εργαζομένων και την ΠΟΕΔΗΝ, ότι υπάρχουν ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο.
 
Ο νέος Διοικητής είναι κοινός για τρία Νοσοκομεία: Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας. 
 
Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως παρά τις προσπάθειες που καταβάλει ο νέος διοικητής, πώς να τα καταφέρει; Μια ή δυο μέρες την εβδομάδα βρίσκεται στη Φλώρινα.
 
Από 15 Δεκεμβρίου 2017 έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας, επειδή δεν έμεινε ούτε ένας Παιδίατρος. Συνταξιοδοτήθηκε ο Διευθυντής και η μοναδική Παιδίατρος που απέμεινε στην κλινική, έχει άδεια τοκετού. 
 
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε όπως ορίζει ο Νόμος από το Υπουργείο Υγείας, να προκηρυχθεί η θέση έξι μήνες νωρίτερα από την συνταξιοδότηση του Διευθυντή. Επίσης ζήτησε την προκήρυξη μιας θέσης επιμελητή Παιδιάτρου από παλαιότερο διαγωνισμό που κηρύχθηκε άγονος.  Μάταια όμως! Μέχρι τώρα τίποτα. 
 
Θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη του Διευθυντή πριν την συνταξιοδότηση του υπάρχοντος.
Επειδή έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική, σταμάτησαν και οι γέννες στο Νοσοκομείο παρότι υπάρχουν γυναικολόγοι.
Οι έγκυες γυναίκες από την ακριτική πόλη αναγκάζονται να πηγαίνουν να γεννήσουν στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη. 
 
Παραμονή Πρωτοχρονιάς έγινε σύσκεψη στην πόλη υπό τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ παρουσία Υπηρεσιακών και Πολιτικών παραγόντων της περιοχής. 
Αποφασίσθηκε το Νοσοκομείο να καλύπτεται κάποιες ημέρες του μήνα με εφημερίες παιδιάτρων οι οποίοι θα μετακινούνται από Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία μετά το μεσημέρι, μόνο για τα έκτακτα περιστατικά και όταν κρίνεται αναγκαίο, θα διακομίζονται.
Η Παιδιατρική συνεχίζει να παραμένει κλειστή. Οι γέννες αναστέλλονται επ’ αόριστο. 
 
Από τη σύσκεψη όμως ικανοποιημένος ήταν  μόνο ο τοπικός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σέλτσας.
 
Στο μεταξύ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής ότι αρκετές έγκυες γυναίκες αναγκάζονται να πηγαίνουν για να γεννήσουν στα Σκόπια στο κοντινό Νοσοκομείο της πόλης Μπίτολα σκεπτόμενοι ότι τα έξοδα είναι λίγα...