Τα χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα και η ψωριασική αρθρίτιδα συχνά εμφανίζονται σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Η ενεργότητα της νόσου κατά την διάρκεια της κύησης μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές στην μητέρα και στο έμβρυο, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου για αποβολή, αυξημένου κινδύνου για προωρότητα, ανάγκη για καισαρική τομή και ελλιποβαρή νεογνά σε σχέση με την ηλικία κύησης. 

Ο καθηγητής Xavier Mariette, MD, PhD, Head of Rheumatology, Bicetre Hospital, Paris-Sud University, δήλωσε: «Οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα είναι ένας πληθυσμός ασθενών που χρειάζεται καθοδήγηση και αξιόπιστες θεραπευτικές επιλογές.

Συχνά διακόπτουν την αντι-TNF θεραπεία κατά την διάρκεια της κύησης, μια περίοδο κατά την οποία ο έλεγχος της νόσου είναι κρίσιμος για την διασφάλιση της υγείας της μητέρας και του νεογνού. Το certolizumab pegol είναι ο μόνος διαθέσιμος αντι-TNF, για τον οποίο έχει αποδειχθεί κλινικά ότι η μεταφορά μέσω του πλακούντα από την μητέρα προς το νεογνό κατά την διάρκεια της κύησης είναι ελάχιστη».

Τα δεδομένα, που κατατέθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές, συμπεριέλαβαν στοιχεία από κλινικές μελέτες, που έδειξαν ελάχιστη μεταφορά του certolizumab pegol διαμέσου του πλακούντα και του μητρικού γάλακτος από την μητέρα προς το νεογνό.

Ο Emmanuel Caeymaex, επικεφαλής του τμήματος Immunology Patient Value Unit της UCB, είπε: «H UCB ακολουθεί την δέσμευσή της να παρέχει αξία στους ασθενείς, συνδέοντας τις ανάγκες των ασθενών με καινοτόμα επιστημονικά στοιχεία. Η έρευνα που διεξήχθη, για να υποστηρίξουμε την τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας, παρέχει κρίσιμες πληροφορίες, τόσο για τους γιατρούς, όσο και για τις γυναίκες, καθώς προγραμματίζουν μια κύηση και την κατάλληλη διαχείριση της νόσου».