Η γενική γιατρός βελονισμού, πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART), πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας (SAMAG) και health coaching Κωνσταντίνα Θεοδωράτου εξηγεί πώς ο βελονισμός μπορεί να συμβάλει στο αδυνάτισμα.

· Διεγείρει τον κυτταρικό μεταβολισμό, δρα στο ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας να εκκριθούν οι ορμόνες της ομορφιάς και της μακροζωίας όπως σεροτονίνη, ενδορφίνες κτλ.

· Κινητοποιεί και ρυθμίζει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό, αυξάνοντας τις καύσεις και την αποβολή άχρηστων συστατικών που κατακρατούνται. Είναι μία μέθοδος που προσφέρει αποτοξίνωση στον οργανισμό, ρυθμίζει ουσίες όπως τα λιπίδια, το σάκχαρο, οι ορμόνες, μέσα από την ολιστική επίδραση που έχει.

· Δρα κεντρικά κι έτσι μπορεί να θεραπεύσει παράλληλα με τη θεραπεία για αδυνάτισμα, σύσφιγξη κτλ και όποια πάθηση ή κατάσταση συνυπάρχει, χωρίς να απευθύνεται άμεσα σε αυτές, όπως αϋπνία, δυσκοιλιότητα, υπέρταση κ.ά.

· Επίσης δρα τοπικά και μειώνει τη χαλάρωση, βοηθά στη λιποδιάλυση και στην μείωση πόντων.

Πώς εφαρμόζεται

Στην πρώτη συνάντηση λαμβάνεται ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και ανάλογα με το τι δεν λειτουργεί σωστά στον οργανισμό, γίνεται και η επιλογή της αντίστοιχης μεθόδου. Εφαρμόζεται ένας συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών, είτε ολιστικά είτε τοπικά. Ο ειδικός κρίνει αν θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες επιπλέον εξετάσεις για να διαπιστωθεί η συνολική κατάσταση της υγείας.

Ο βελονισμός μπορεί να συνδυαστεί με ηλεκτροβελονισμό, laser ή ραδιοσυχνότητες, καθώς και με ωτοβελονισμό.

Ο μέσος όρος βελονών που εφαρμόζονται είναι από 5 έως 20 βελόνες. Σε ορισμένες εξειδικευμένες τεχνικές μπορεί να χρησιμοποιηθούν και περισσότερες. Όλες οι θεραπείες είναι ανώδυνες, η κάθε συνεδρία διαρκεί 20-40 λεπτά, η συχνότητά τους εξατομικεύεται ανάλογα με το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό σε έναν μήνα. Σε κάθε περίπτωση προτείνεται συγκεκριμένη διατροφή και δίνονται σχετικές οδηγίες.

Η μέθοδος απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, όλες τις ηλικίες, δεν έχει καμία αντένδειξη, αρκεί να γίνεται από εξειδικευμένους γιατρούς και είναι απολύτως ασφαλής.