Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία, λόγω της 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών.
 
Μαζί με τα σωματεία, τις ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τα εργατικά κέντρα που έχουν προκηρύξει απεργία, "παίρνει σήμερα θέση μάχης η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που αφαιρεί το δικαίωμα απεργίας στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
 
Στην απεργία έχει ανακοινώσει ότι συμμετέχει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και άλλες τοπικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών.
 
Στα αιτήματά της η ΟΕΝΓΕ περιλαμβάνει:
  • Την υπεράσπιση του κατακτημένου δικαιώματος στην απεργία.
  • Την απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας.
  • Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας. 
  • Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός επιμελητής, κανένας συμβασιούχος.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. 
 
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
 
Περαιτέρω κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ.
Κατ΄ αρχήν όμως, η μετ΄ εμποδίων παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, θα συνεχιστεί και την ερχόμενη Δευτέρα, όπου η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως το τέλος της βάρδιας.
 
Η Ομοσπονδία συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στςι 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα άλλα Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, με αίτημα την απόσυρση του βάρβαρου πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της 3ης Αξιολόγησης.
 
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση τσακίζει το εισόδημα των πολιτών, μισθούς και συντάξεις. Από το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" φτάσαμε στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό λαϊκών πρώτων κατοικιών. 
 
Από τις διαβεβαιώσεις των υπουργών της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται ζήτημα για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, συστήνεται Επιτροπή η οποία θα εξετάσει την τύχη του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με βάση το Ν. 4354/2015 που προβλέπει την ευθυγράμμισή του με τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει: "Δεν θα επιτρέψουμε την περικοπή ή τον περιορισμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Διεκδικούμε την αύξησή του και την επέκτασή του και σε άλλες ειδικότητες.
Διεκδικούμε την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση περικόπτει συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία. Πώς είναι δυνατόν να προγραμματίσει απεργία ένα πρωτοβάθμια σωματείο στα Νοσοκομεία όταν απαιτείται για τη λήψη της απεργίας απαρτία στη Γενική Συνέλευση το 50% +1  των μελών του Σωματείου.
Για να συμμετάσχει τέτοιος αριθμός μελών, τα Νοσοκομεία θα πρέπει να αναστείλουν κάθε φορά την λειτουργία των χειρουργείων, των μονάδων, των ΤΕΠ και άλλων σημαντικών για τη δημόσια υγεία υπηρεσιών".