Κατάφερε να σωθεί, νικώντας τη σοβαρή ασθένεια, και δίνει μαθήματα γενναιότητας σε όλους εμάς.

Τον Οκτώβριο του 2016, το 5χρονο τότε κοριτσάκι εμφάνισε υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και συνεχείς εμετούς, ενώ μέσα σε 12 ώρες το σώμα του γέμισε εξανθήματα. Άμεσα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και από εκεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου οι γιατροί διάγνωσαν μηνιγγίτιδα τύπου Β

Η μηνιγγίτιδα εξελίχθηκε ραγδαία και το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για μια εβδομάδα, παλεύοντας για την ίδια του τη ζωή. Και παρόλο που κατάφερε να ζήσει, η μηνιγγίτιδα είχε προλάβει να προκαλέσει σηψαιμία και εκτεταμένες νεκρώσεις στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων, με αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί να προχωρήσουν σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις  

Μετά από 7 μήνες συνεχούς μάχης και παρατεταμένης νοσηλείας, παρόλες τις προσπάθειες των γιατρών, κρίθηκε απαραίτητος ο ακρωτηριασμός του ποδιού του 6χρονου κοριτσιού από το γόνατο και κάτω, και η χρήση πρόσθετου μέλους.

Σήμερα, μετά από αυτή την συγκλονιστική περιπέτεια και την προσπάθεια τόσο του ίδιου του παιδιού, των θεραπόντων γιατρών, όσο και της οικογένειας, το κοριτσάκι είναι υγιές  και συνεχίζει κανονικά τη ζωή του, αποτελώντας παράδειγμα ψυχικού σθένους και αποφασιστικότητας.  

Το συγκεκριμένο περιστατικό και η πορεία της υγείας του παιδιού, καταδεικνύει τη σημασία της σωστής ενημέρωσης των γονέων για τα συμπτώματα της νόσου και της έγκαιρης πρόληψης μέσω του εμβολιασμού.