Μια γυναίκα αποφασισμένη να συλλάβει, τρομοκρατεί τον άνδρα της τόσο πολύ, που, τελικά, τον καθιστά... ανίκανο.

Η επίπτωση στην ανδρική libido είναι χειρότερη κι από την κατάθλιψη, την κούραση, ακόμη ακόμη και από τη στυτική δυσλειτουργία.

Όλη αυτή η πίεση να αποδώσει ο άνδρας με στόχο την τεκνοποίηση, διώχνει το πάθος, σύμφωνα με τους Ιταλούς ερευνητές, που έδωσαν σε 298 άνδρες ένα ερωτηματολόγιο για τη σεξουαλική τους ζωή, την ευτυχία στις σχέσεις τους και τη συναισθηματική τους κατάσταση, για να καθορίσουν τι είναι αυτό που "σκοτώνει" την ερωτική τους επιθυμία. Άλλωστε οι παράγοντες που επηρεάζουν τους άνδρες είναι λιγότερο διερευνημένοι σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά για τις επίδοξες μητέρες. Η πιθανότητα μιας εγκυμοσύνης επηρεάζει την επιθυμία των ανδρών για σεξ χειρότερα από το να μην είναι καλά με τις συντρόφους τους. Ήταν, μάλιστα, στα τρία κορυφαία σεξουαλικά προβλήματα, μαζί με την έλλειψη ερωτικών σκέψεων και τον φόβο της κακής επίδοσης στο σεξ. Και τα τρία μαζί μειώνουν κατά 22% την σεξουαλική επιθυμία.

"Γενικά η σεξουαλική ανταπόκριση των ανδρών θεωρείται πιο απλή από την επιθυμία των γυναικών. Θεωρείται μηχανιστική, με τον άνδρα να ερεθίζεται και να είναι έτοιμος να κάνει σεξ αμέσως", είπε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Dr Filippo Nimbi, από το Πανεπιστήμιο Sapienza στη Ρώμη.

έρευνα αυτή είναι σημαντική επειδή, ξεκινώντας από τη φάση της επιθυμίας, δείξαμε ότι η σεξουαλική επιθυμία των ανδρών δεν είναι τόσο εύκολη στην κατανόηση τελικά".

Ο Allan Pacey, καθηγητής ανδρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, προειδοποίησε ότι οι άντρες υποφέρουν από άγχος της επίδοσης ή απλώς "το χάνουν", όταν οι γυναίκες καθορίζουν την ακριβή ώρα και την ημερομηνία που θέλουν να κάνουν σεξ, για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να συλλάβουν.

Όταν ένα ζευγάρι θέλει να αποκτήσει μωρό, το σεξ γίνεται κυρίως για αναπαραγωγή και όχι μόνο από αγάπη ή με στόχο την ερωτική ικανοποίηση. Έτσι, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, το κίνητρο για να κάνουν οι σύντροφοι σεξ αλλάζει, όπως και η ευχαρίστηση μέσα στη σεξουαλική συμπεριφορά και κατά συνέπεια και η σεξουαλική επιθυμία.

Η σεξουαλική επαφή δεν είναι τόσο ελκυστική και ελεύθερη όσο πριν, αλλά έχει έναν νέο στόχο.