Οι εργαζόμενοι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πιο πιθανό να κάνουν υπερωρίες τη Δευτέρα σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Ενώ οι περισσότεροι εργάζονται 2-4 ώρες περισσότερο την εβδομάδα, υπάρχουν περίπου δύο πέμπτα του εργατικού δυναμικού των οποίων οι υπερωρίες αντιστοιχούν σε μια εργάσιμη ημέρα την εβδομάδα ή και ακόμη περισσότερο. 

Τα παραπάνω έδειξε μια νέα παγκόσμια έρευνα της εταιρείας παροχής έτοιμων χώρων εργασίας REGUS, η οποία έγινε με δείγμα 44.000 στελέχη επιχειρήσεων σε περισσότερες από 100 χώρες. Η έρευνα δείχνει πως οι επιπλέον ώρες εργασίας έχουν γίνει κανόνας για τους περισσότερους. Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό περίπου 14% το οποίο κινδυνεύει να εμφανίσει το σύνδρομο “burn-out” με πάνω από 15 ώρες υπερωριακής εργασίας την εβδομάδα. Δηλαδή ο χρόνος εργασίας μπορεί να φτάσει στο ισοδύναμο της εβδομάδας των 7 ημερών.
Τα κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας :
•    Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται 2-4 ώρες πλέον του ωραρίου τους την εβδομάδα (19%).
•    Πάνω από ένας στους δέκα (14%) δηλώνει πως εργάζεται υπερωριακά περισσότερες από 15 ώρες την εβδομάδα.
•    Επιβεβαιώνεται πως η καθημερινή υπερωριακή εργασία είναι ο κανόνας για σημαντικό αριθμό εργαζομένων. 38% εργάζονται μια επιπλέον ημέρα την εβδομάδα ή και περισσότερο. 
•    Οι πιο δημοφιλείς ημέρες για υπερωρίες είναι η Δευτέρα (16%) όταν οι εργαζόμενοι επιστρέφουν ξεκούραστοι από το Σαββατοκύριακο και προσπαθούν να προχωρήσουν τον όγκο δουλειάς. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το 9% διαλέγει να δουλέψει παραπάνω την Τετάρτη. 
•    Την Παρασκευή οι περισσότεροι προτιμούν να φεύγουν νωρίς από την δουλειά με μόνο ένα 9% το οποίο δηλώνει πως κάνει τακτικά υπερωρίες την Παρασκευή.
Η Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια, Κατερίνα Μάνου, σχολιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας λέγοντας: « Είναι αξιοθαύμαστη η δέσμευση των εργαζομένων στο αντικείμενο εργασίας τους. Από την άλλη μεριά είναι ανησυχητικό το ποσοστό των εργαζομένων που δουλεύουν σχεδόν επτά ημέρες την εβδομάδα. Θα πρέπει να εξετάσουμε πόσο υγιές είναι να δουλεύει κάποιος τόσες πολλές ώρες και να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία που έχει ο χώρος εργασίας έτσι ώστε ο εργαζόμενος να βοηθηθεί και να αισθανθεί καλύτερα. Για παράδειγμα θα μπορούσε ο εργαζόμενος  να δουλεύει κάποιες επιπλέον ώρες εξ’ αποστάσεως για να γλυτώνει τον χρόνο που ξοδεύει στην μεταφορά προς και από την εργασία του και να βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι του».