Για πολλά ζευγάρια είναι ένα επαίσχυντο μυστικό. Αλλά μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι το να βλέπεις το έτερον ήμισυ να σε "κερατώνει", κάνει καλό στη σχέση σας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα ζευγάρια, που πραγματοποιούν τις επιθυμίες τους στο σεξ, αισθάνονται απελευθερωμένα, επειδή μπορούν να είναι ειλικρινή για τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις.
Αυτό σημαίνει ότι έχουν καλύτερη επικοινωνία από ό, τι τα ζευγάρια σε «κανονικές» σχέσεις. Ωστόσο ορισμένοι λένε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι «παράξενη» και ότι κάποιοι προσπαθούν να περάσουν τέτοιες συμπεριφορές ως κάτι το φυσιολογικό.

Παραδοσιακά ο όρος «κερατάς» περιγράφει τον σύζυγο μιας γυναίκας που απιστεί και είναι μια ταπεινωτική «ετικέτα». Αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών σε θέμα σεξουαλικής συμπεριφοράς, μάλλον πρόκειται για μια ολοένα πιο δημοφιλή τάση.

«Ακούμε γι' αυτό όλο και περισσότερο τελευταία και όλο και πιο πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν το κοινωνικό στίγμα γύρω από αυτή τη φαντασίωση», δήλωσε ο καθηγητής ψυχολογίας Dr David Ley, ο οποίος πρόσφατα δημοσίευσε μια μελέτη σχετικά με το θέμα.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ευχαρίστηση μέσα από την εκπλήρωση των φαντασιώσεών τους.

Ο αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας Dr Justin Lehmiller, ο οποίος συνεργάστηκε για την εν λόγω αμφιλεγόμενη μελέτη και έγραψε ένα βιβλίο για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ερωτική μας ζωή, μέσα από την εκπλήρωση των σεξουαλικών πόθων, διαπίστωσε ότι το 58% των ανδρών και περίπου το ένα τρίτο των γυναικών είχαν φετίχ να βλέπουν τον σύντροφό τους να κάνει σεξ με κάποιον άλλον.

«Το ζευγάρι πρέπει να νιώθει άνετα να μοιράζεται τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντά του, που, συχνά, θεωρούνται επαίσχυντα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοχή και σε υψηλότερα επίπεδα εντιμότητας», δήλωσαν οι ερευνητές.