Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα καλύπτονται αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου από τα νοσοκομεία, λόγω της πανελλαδικής απεργίας που αποφάσισε η ΟΕΝΓΕ.
 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι, ζητώντας άμεσες προσλήψεις μονίμου προσωπικού στα νοσοκομεία, καθώς οι κενές θέσεις ξεπερνούν τις 6.500 ειδικευμένων γιατρών.
 
Επιπλέον, από τους 2.100 επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν σήμερα, περίπου 600 κινδυνεύουν με απόλυση πριν καν λήξει η θητεία τους (λήγει 31/12/18) μόλις δημοσιευτεί η απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει την παράταση των συμβάσεων ως μη νόμιμη. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Δεκέμβριο.
 
Με δεδομένη την κοινή εκτίμηση ότι οι κενές θέσεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών είναι πάνω από 6.500 χιλιάδες, η διοίκηση της ΟΕΝΓΕ επισημαίνει πως ακόμα και αν παραμείνουν οι 2.100 υπηρετούντες σήμερα επικουρικοί και διορισθούν και όλοι οι υποψήφιοι (1.045 σήμερα) για θέσεις επικουρικών, και πάλι η κάλυψη θα είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες.
 
Η ΟΕΝΓΕ καλεί την κυβέρνηση "να σταματήσει άμεσα τον εμπαιγμό σε βάρος ασθενών και υγειονομικών, και να καλύψει όλα τα κενά με μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, ώστε να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία και να μπορούν οι ασθενείς να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας".