Επείγουσα επιστολή για τις ελλείψεις εμβολίων, έστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ.

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ.κ. Κ. Λουράντος και Γ. Μακρυγιάννης, σημειώνουν ότι επανειλημμένως έχουν διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει τις  ελλείψεις φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς.

Η εικόνα που επικρατεί στην ελληνική αγορά αλλά και η ενημέρωση που έχουμε από εταιρείες καταγράφουν ελλείψεις σημαντικές εμβολίων τα οποία είναι άκρως σημαντικά για την Δημόσια υγεία καθώς υπάγονται στο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ, ενδεικτικά αναφέρουν ορισμένα εμβόλια των οποίων παρατηρείται έλλειψη στην αγορά ενώ τονίζουν ότι  για αρκετά από αυτά, η επάρκεια δεν αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.

Τα εμβόλια που παρουσιάζουν έλλειψη είναι τα: Pentavac,Tetravac,Infanrix,Infarix - tetra, Boostrix – polio, Meningitec, Priorix, Priorix terra, Havrix και Varilrix.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, το γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο και την πρόεδρο του ΕΟΦ Αικ. Αντωνίου την άμεση παρέμβασή τους, προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το εξαιρετικά  σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά.