Στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο και έκθεση ιατρικού τουρισμού IMTEC (International Medical Tourism Exhibition Conference), θα συμμετέχει για πρώτη φορά ως Χρυσός Xορηγός το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ, με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Το  IMTEC θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2015, στο Dubai.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΛΙΤΟΥΡ, παρουσία θα έχουν τα μέλη της Όμιλος ΙΑΣΩ, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Όμιλος Euromedica, Eurodentica Specialized Dental Care και Zante Medical Care.

Η προβολή της χώρας μας, μέσω της συμμετοχής σε σημαντικά διεθνή συνέδρια και εκθέσεις, ως ανερχόμενος και δυναμικός προορισμός ιατρικού τουρισμού, αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της ΕΛΙΤΟΥΡ για την προβολή και την προώθησή της στις αγορές του εξωτερικού.

Η διεθνής έκθεση και συνέδριο ιατρικού τουρισμού IMTEC που πραγματοποιείται  κάθε χρόνο στο Dubai, αποτελεί μία μοναδική πλατφόρμα για την ανάδειξη των συμμετεχόντων στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο του ιατρικού τουρισμού, τη δικτύωση και την επίτευξη συμφωνιών. Φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 εκθέτες, καθιστώντας την μια από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις του είδους παγκοσμίως. 

Ο  Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ Γεώργιος Σταματίου, σημείωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έχει μία εξαιρετικά οργανωμένη και δυναμική παρουσία μέσω της ΕΛΙΤΟΥΡ σε μία έκθεση παγκόσμιου βεληνεκούς. Η χώρα μας διαθέτει όλους τους παράγοντες που χρειάζονται για να γνωρίσει ανάπτυξη ο ιατρικός τουρισμός. Υψηλό επιστημονικό επίπεδο, εξαιρετικές ιατρικές πρακτικές, τεχνολογίες αιχμής και άριστες τουριστικές υποδομές. Στόχος της ΕΛΙΤΟΥΡ είναι να αναδείξει τις δυνατότητες της χώρας μας εδραιώνοντας τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού. Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε και την έμπρακτη υποστήριξη του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού και αυτό δείχνει το δρόμο για το μέλλον. Η δε συμμετοχή και αρκετών μελών της ΕΛΙΤΟΥΡ στην έκθεση, καθιστά πιο αποτελεσματική και συνεκτική την προώθηση της χώρας στον τομέα αυτό».

ΕΛΙΤΟΥΡ
Το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ αποτελεί Μη Κυβερνητική Οργάνωση με βασικό σκοπό την προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού.
Ιδρύθηκε από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς παρόχους υγείας της χώρας, δημιουργώντας ένα cluster από αξιόπιστες και υπερσύγχρονες μονάδες υγείας και εταιρείες διαφόρων κλάδων όπως αεροπορικές, ασφαλιστικές, τουριστικά γραφεία, facilitators, ξενοδοχεία, διαφημιστικές, συμβούλους επιχειρήσεων και εταιρείες πιστοποιήσεων οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα του ιατρικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Global Healthcare Travel Council.