"Μετά από 6 χρόνια παλινωδιών και καθυστερήσεων, άλλη μια προθεσμία, την οποία έχει θέσει η κυβέρνηση, για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους φυσικοθεραπευτές κινδυνεύει να παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ). Ο σύλλογος αναφέρεται για τις υποχρεώσεις του Ε.Φ.Κ.Α και τα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων η αρμοδιότητα έχει ανατεθεί στον Ε.Φ.Κ.Α.

Οπως σημειώνεται, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΕΦΚΑ κος Τσακίρης διαβεβαίωνε στις αρχές Δεκεμβρίου τη  διοίκηση του ΠΣΦ ότι προχωράνε οι εκκαθαρίσεις των ταμείων αρμοδιότητας Ε.Φ.Κ.Α, μέχρι σήμερα ουδεμία εξέλιξη διαπιστώθηκε και ο κίνδυνος της παραγραφής είναι προ των πυλών. Οι φυσικοθεραπευτές απέστειλαν ερώτημα στην αρμόδια Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Οικονομικών αν οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται προς την κατεύθυνση της αποπληρωμής δεδουλευμένων προ εξαετίας.

Επίσης τονίζουν ότι οι καταγγελίες των μελών του συλλόγου για την πορεία εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων αρμοδιότητας Ε.Φ.Κ.Α μόνο ανησυχία προκαλούν. Τιμολόγια τα οποία έχουν εκδοθεί το 2016 για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών καλούνται τα μέλη μας να τα ακυρώσουν και να εκδώσουν καινούργια, τιμολόγια που έχουν προσκομιστεί στις υπηρεσίες, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται αποτελούν μερικά παραδείγματα για να αποτυπώσουν την γενικότερη κατάσταση.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης αναφερόμενος στην αδυναμία ολοκλήρωσης της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών δήλωσε: ‘’Καλούμε για μια ακόμη φορά να αναλάβει επιτέλους κάποιος την ευθύνη του συντονισμού, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι θα παρέλθει και αυτή η ημερομηνία που έχει θέσει ο Νομοθέτης άπρακτη’’.