Δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στην Ευρώπη κι όμως μιλάει σαν να είναι Βρετανίδα γέννημα θρέμμα.

Η πρώην βασίλισσα της ομορφιάς Michelle Myers, από το Buckeye της Arizona των ΗΠΑ, μητέρα επτά παιδιών, ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει πώς της συνέβη αυτό πριν από δυο χρόνια και ζητάει από όλους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα.

Η γυναίκα έπεσε για ύπνο, έχοντας απίστευτο πονοκέφαλο, και το πρωί είχε γίνει... Αγγλίδα. Το εντυπωσιακό φαινόμενο, δε, δεν της συμβαίνει για πρώτη φορά! Στο παρελθόν της έχει συμβεί να ξυπνήσει και να μιλάει με ιρλανδική ή με αυστραλιανή προφορά, αν και τις δύο προηγούμενες φορές η αλλαγή της προφοράς είχε διαρκέσει μόλις μια εβδομάδα.

Πρόκειται για το σύνδρομο ξένης προφοράς, μια κατάσταση που συνήθως συνδέεται με νευρολογική ζημιά. 

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Τέξας, το σύνδρομο αφορά σε μια διαταραχή, που προκαλεί μια ξαφνική αλλαγή στην ομιλία, έτσι ώστε ένας γηγενής ομιλητής να αντιλαμβάνεται ότι μιλά με ξένη προφορά. Προκαλείται συχνότερα από βλάβη στον εγκέφαλο, η οποία προκαλείται από εγκεφαλικό επεισόδιο ή από εγκεφαλικό τραυματισμό.

Η γυναίκα θέλει την κανονική της φωνή πίσω. Όπως δήλωσε: «Είμαι λυπημένη. Νιώθω σαν να είμαι ένα διαφορετικό πρόσωπο. Κάποιοι λένε ότι είναι φυσιολογικό, άλλοι λένε ότι είναι ψυχολογικό. Άνθρωποι σαν εμένα δεν νοιάζονται τι είναι. Θέλουν, απλά, να τους παίρνουν οι άλλοι σοβαρά».