Όπως ήταν αναμενόμενο, η δημοσίευση της επίμαχης έρευνας έγινε viral. Έλεγε ότι τα χημικά, που χρησιμοποιούνται στο τηγάνισμα της πατάτας, θα μπορούσαν να συμβάλουν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα κατάφερε να δημιουργήσει 5.000 θύλακες τριχών, με τη βοήθεια του λεγόμενου διμεθυλοπολυσιλοξανίου. Πέτυχαν, επίσης, να αναπτύξουν τρίχες στις πλάτες των ποντικών μετά από μεταμόσχευση, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Μετά την αναφορά του διμεθυλοπολυσιλοξανίου, ως χρησιμοποιούμενου συστατικού στο λάδι, που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα της πατάτας, οι Ιάπωνες ερευνητές δεν προλάβαιναν να απαντάνε στα αγωνιώδη ερωτήματα φαλακρών ανδρών, που ήθελαν επιτακτικά να μάθουν στις πόσες τηγανητές πατάτες... φυτρώνουν μαλλιά.

"Όσες τηγανητές πατάτες και να φάτε, δεν θα φυτρώσουν καινούρια μαλλιά", δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής ερευνητής Junji Fukuda.

Πρόσθεσε ότι η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Biomaterials, ήταν μια σημαντική ανακάλυψη, καθώς οι επιστήμονες είχαν προηγουμένως αγωνιστεί να παραγάγουν μεγάλες ποσότητες θυλάκων τρίχας, που χρειάζονται για την ανάπτυξη σημαντικής ποσότητας μαλλιών.