Η ερωτική σκηνή στην τρίτη ταινία των "50 αποχρώσεων", που ο πρωταγωνιστής Κρίστιαν Γκρέι κρατά ένα κουτάλι με παγωτό και παιχνιδιάρικα "απειλεί" να το βάλει στην ευαίσθητη περιοχή της αγαπημένης του Αναστάζια Στιλ, προκάλεσε την αντίδραση της γυναικολόγου Dr Lauren Streicher, καθηγήτριας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Νορθουέστερν και διευθύντριας του Κέντρου Σεξουαλικής Υγείας και Εμμηνόπαυσης στο Ιλινόι των ΗΠΑ.

Όπως είπε στη Daily Mail, αν και το κουτάλι με το παγωτό δεν καταλήγει εκεί που δεν πρέπει, δεν θα ήταν καλή ιδέα να δοκιμάσει ένα ζευγάρι να ολοκληρώσει το εν λόγω σενάριο.

"Η συγκεκριμένη ταινία είναι γεμάτη από σκηνές σεξ και κακές ιδέες. Υπάρχουν κάποια λάθη στο σενάριο", είπε, προσθέτοντας ότι το ζευγάρι δεν τα πάει και τόσο καλά στο κομμάτι της σεξουαλικής υγείας. 

Καταρχάς το κουτάλι μπορεί να τραυματίσει εσωτερικά τον κόλπο, να τον γρατζουνίσει ή να τον σκίσει, ενώ το παγωτό - ένα γαλακτοκομικό πλούσιο σε ζάχαρη - μπορεί να διαταράξει το φυσιολογικό pH του κόλπου, προκαλώντας μόλυνση, που με τη σειρά της προκαλεί κνησμό, κάψιμο, εκκρίσεις και πόνο κατά την ούρηση.

Η ειδικός στηλιτεύει ακόμη την χρήση ενός παγωμένου αντικειμένου/τροφίμου ως ερωτικό βοήθημα

"Δεν συνιστάται να μπαίνουν τρόφιμα στον κόλπο, ούτε καν μια λεία, αποφλοιωμένη μπανάνα. Εάν πρόκειται να εισάγετε οτιδήποτε στον κόλπο σας, βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται να σκιστεί, να σπάσει και να κολλήσει μέσα. Εκτός από τις ανησυχίες για την πρόκληση προβλημάτων υγείας, η χρήση ενός κουταλιού με παγωτό μπορεί να καταστρέψει το σεξ".

Για να επιτευχθεί καλή λίπανση του κόλπου και επαρκής στύση, η θερμοκρασία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων πρέπει να είναι υψηλή, πράγμα που επιτυγχάνεται με τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και την αυξημένη ροή αίματος. Η επαφή των γεννητικών οργάνων με το κρύο κουτάλι και το παγωτό θα προκαλέσει άμεση συστολή των αιμοφόρων αγγείων, καταστρέφοντας την ερωτική διάθεση του ζευγαριού.