Η Τζένιφερ Άνιστον και ο Μικ Τζάγκερ είναι κάποιοι, μόνο, από τους celebrities, που έχουν πάρει "διαζύγιο" από τους υδατάνθρακες. Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο μοντέλο διατροφής αποδίδει, παρόλο που είναι σκληρό, και όσοι το ακολουθούν χάνουν σχετικά γρήγορα λίπος. 

Τώρα, βέβαια, τα νέα δεδομένα, που εδώ και λίγες ώρες είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι, όποιος θέλει να αδυνατίσει, αρκεί, απλά, να τρώει λιγότερο. 

Οι ερευνητές τόνισαν, επίσης, ότι το βασικό είναι να τρώει κάποιος λιγότερη ζάχαρη, λιγότερα επεξεργασμένα δημητριακά και όσο γίνεται περισσότερα λαχανικά.

Στη νέα μελέτη - στην οποία συμμετείχαν 609 ενήλικες με παραπανίσια κιλά, ηλικίας από 18 έως 50 ετών, από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι και τον Μάιο του 2016 - βρέθηκε ότι και οι δύο τρόποι, δηλαδή και η μείωση των υδατανθράκων και η μείωση των λιπαρών, λειτουργούν παρόμοια, αν τηρούνται αυστηρά.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ διαπίστωσε ότι, μετά από 21 μήνες, όλοι οι συμμετέχοντες έχασαν κατά μέσο όρο 5,9 κιλά. Αλλά τα αποτελέσματα αποκάλυψαν τεράστιες διακυμάνσεις, με κάποιους συμμετέχοντες να χάνουν μέχρι 27,2 κιλά σε έναν χρόνο, ενώ άλλοι πήραν βάρος.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Christopher Gardner, δήλωσε ότι τα ευρήματα μπορεί να απογοητεύσουν κάποιους.

"Από όσους έχασαν το περισσότερο βάρος, ακούσαμε ότι τους βοηθήσαμε να αλλάξουν τη σχέση τους με το φαγητό και ότι τώρα, πλέον, σκέπτονται περισσότερο το πώς και το τι τρώνε", είπε ο καθηγητής Garner.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν σύνδεση μεταξύ του γενετικού υλικού των ατόμων - ή του επιπέδου έκκρισης ινσουλίνης - και του πόσο βάρος έχασαν.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο JAMA. Στην έρευνα συμμετείχε και ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της διασποράς, ο καθηγητής ιατρικής Γιάννης Ιωαννίδης, του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια.