Η φαλλοπλαστική είναι μία δημοφιλής επέμβαση, στην οποία υποβάλλονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες άνδρες, ηλικίας κυρίως από 25 μέχρι και 45 χρόνων. Συνήθως προσφεύγουν στον ανδρολόγο, για μεγέθυνση και για πάχυνση, άνδρες με πέος μικρότερο από 12 εκατοστά, αλλά και πολλοί, που είναι πάνω από το μέσο όρο για αισθητικούς λόγους. Η τελευταία λέξη της επιστήμης για την αντιμετώπιση του θέματος σχετίζεται με τη χρήση αυτόλογων κυττάρων.

«Η νέα μέθοδος αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και δίνει μια ομοιογενή και σημαντική αύξηση στο πάχος του πέους, η οποία διαρκεί για πολλά χρόνια» αναφέρει ο ουρολόγος - ανδρολόγος κ. Κώστας Ρόκκας, διευθυντής του Ιατρείου Ουρολογίας Ανδρολογίας στην Αθήνα. «Τα βλαστοκύτταρα λαμβάνονται από τον άνδρα με ασφαλή τρόπο, επεξεργάζονται και τοποθετούνται στο πέος κατά την διάρκεια της επέμβασης».

Σύμφωνα με τους ανδρολόγους δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος προβλήματος στύσης, όταν  η επέμβαση γίνεται σωστά,  από εξειδικευμένο γιατρό, αφού, με την τεχνική που εφαρμόζεται, μένει ανέπαφος ο στυτικός μηχανισμός.

Αυξητική πέους σε δύο φάσεις

Η αυξητική του πέους συνήθως περιλαμβάνει δύο φάσεις στην ίδια επέμβαση: Πρώτα γίνεται η αύξηση του μήκους και κατόπιν η αύξηση της περιμέτρου. Διαρκεί περίπου μια ώρα, γίνεται με γενική ή με επισκληρίδιο νάρκωση, δεν απαιτεί νοσηλεία, αλλά ούτε και ιδιαίτερη μετεγχειρητική παρακολούθηση. Έναν μήνα μετά ο άνδρας μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή.

Στο στάδιο της αύξησης του μήκους, συνήθως γίνεται διατομή των συνδέσμων, που συγκρατούν το πέοςκερδίζοντας, έτσι, 3-4 εκατοστά σε στύσηΓια το στάδιο της αύξησης της διαμέτρου του πέους η συνήθης πρακτική είναι η χρήση λίπους του ίδιου του ασθενή, που λαμβάνεται συνήθως από περιοχές όπως ο γλουτός ή ο μηρός και εγχέεται υποδόρια στο πέος, μέσω μιας λεπτής βελόνας - κάνουλας.

«Με τη νέα μέθοδο Lipogems, το λίπος, πριν εγχυθεί, υφίσταται ποιοτική επεξεργασία μέσα στο χειρουργείο. Μια ειδική συσκευή πατενταρισμένης τεχνολογίας απομακρύνει τα άχρηστα συστατικά του λίπους (φλεγμονώδεις παράγοντες, υπολείμματα αίματος και ελαιωδών στοιχείων), ενώ συγκρατεί και κατακερματίζει τα λιποκύτταρα, ενεργοποιώντας, έτσι, τα βλαστοκύτταρα, που περιλαμβάνονται στον λιπώδη ιστό» εξηγεί ο κ Ρόκκας.

Οι ανδρολόγοι υπογραμμίζουν ότι η διαδικασία είναι απλή και ταχεία και γίνεται χωρίς τη χρήση πρόσθετων χημικών ή ενζύμων. Κατόπιν το τελικό προϊόν εγχέεται στο πέος, δίνοντας μια ομοιογενή και σημαντική αύξηση στο πάχος του. Η μέθοδος λύνει το πρόβλημα, που υπήρχε στο παρελθόν, όταν ένα μεγάλο ποσοστό του λίπους το απορροφούσε ο οργανισμός μετά από μερικούς μήνες, με αποτέλεσμα η πάχυνση να έχει ημερομηνία λήξης.