Το τσάι από βότανα είναι μια καλή επιλογή για την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, επειδή μπορεί να βελτιώσει την πέψη και να καταπραΰνει πολλά προβλήματα στο στομάχι, όπως τα φυσικά αέρια και η ναυτία.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαιτητική Εταιρεία, είναι καλό να πίνετε οποιοδήποτε τσάι από βότανα χωρίς καφεΐνη για την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, εκτός από εκείνα με δυόσμο ή μέντα.
Ως πρόσθετα στο τσάι σας, οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι το αποξηραμένο τζίντζερ και ο αποξηραμένος μάραθος μπορούν να επιταχύνουν τη διέλευση της τροφής από το στομάχι στο λεπτό έντερο. Η Mayo Clinic προτείνει το χαμομήλι και την γλυκόριζα ως βότανα που καταπραΰνουν τα συμπτώματα της καούρας.
Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ αναφέρει ότι η γλυκόριζα έχει αποδειχθεί αποτελεσματική ενάντια στην γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση σε αρκετές μελέτες. Έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει την επίστρωση βλέννας στην εσωτερική επένδυση του οισοφάγου, η οποία μειώνει την επίδραση του οξέος στο στομάχι.
Πηγή: Tastyday