11ο Greece Race for the Cure και 33ος Γύρος της Αθήνας μαζί

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το 11ο Greece Race for the Cure, ενώ για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιείται ταυτόχρονα και ο 33ος Γύρος της Αθήνας, σε μια συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Το Greece Race for the Cure είναι αγώνας δρόμου 5K και περίπατος 2Κ που πραγματοποιείται με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen, με στόχο την ευαισθητοποίηση εναντίον του καρκίνου του μαστού.

Η ελληνική διοργάνωση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανάμεσα σε 140 διοργανώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, με σκοπό την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την ενδυνάμωση των ασθενών.

Στο πλαίσιο του Greece Race for the Cure πραγματοποιούνται πολλές παράλληλες δράσεις, για την προαγωγή της υγείας γενικότερα αλλά και την ανάδειξη της δύναμης των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού, τόσο κατά την ημέρα του αγώνα όσο και το Σάββατο πριν από αυτόν, μετατρέποντας τη διοργάνωση σε μία γιορτή ζωής.

Από τα καθαρά έσοδα του αγώνα, χρηματοδοτούνται κάθε χρόνο τα προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σας προσκαλεί στο 11οGreece Race for the Cure, με αφετηρία το Ζάππειο.

Το μήνυμα στις 2 διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας είναι ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί.
Την ίδια μέρα, 16 αγώνες Race for the Cure θα διεξαχθούν ταυτόχρονα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Για πρώτη φορά μαζί ο Γύρος της Αθήνας

Φέτος για πρώτη χρονιά, ο πλέον ιστορικός θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, που από το 1982 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πρωτεύουσας, ο 33ος Γύρος της Αθήνας του ΟΠΑΝΔΑ, γίνεται σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και ενώνεται με το Greece Race for the Cure σε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων με chip χρονομέτρησης.

Άλλα προγράμματα

Εκτός από την διοργάνωση του Greece Race for the Cure, ο Σύλλογος «‘Αλμα Ζωής», συνεχίζει όλο τον χρόνο με πανελλαδικά προγράμματα, για την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και για διεκδίκηση των δικαιωμάτων ασθενών με καρκίνο μαστού:

 1. Ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης
 2. Τηλεφωνική γραμμή στήριξης
 3. Πρόγραμμα νομικής συμβουλευτικής & ενημέρωσης ασθενών
 4. Πρόγραμμα γενετικής συμβουλευτικής και ανάλυσης
 5. Πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβουλών από αισθητικό και διατροφολόγο σε γυναίκες υπό θεραπεία
 6. Πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών υγείας στις δεξιότητες επικοινωνίας με τον ογκολογικό ασθενή
 7. Εκστρατεία ενημέρωσης για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού
 8. Πρόγραμμα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και Φορείς Πανελλαδικά
 9. Δωρεά Υλικοτεχνικού Εξοπλισμού σε Πανεπιστημιακά και Αντικαρκινικά Νοσοκομεία

Με αφορμή τη διοργάνωση, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, δήλωσε: «Φέτος περνάμε στη δεύτερη δεκαετία του αγώνα μας. Συνεχίζουμε με ανανεωμένη διάθεση, με περισσότερους υποστηρικτές, για να διαδώσουμε το μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού σε περισσότερους ανθρώπους.
Είναι μεγάλη μας τιμή που μαζί μας φέτος έχουμε και τον Γύρο της Αθήνας, που προσθέτει στον αγώνα μας μία επιπλέον διαδρομή αλλά πάνω από όλα αποδεικνύει πως η πόλη γιορτάζει μαζί μας!
Με αφορμή το Greece Race for the Cure, κάθε χρόνο μιλάμε για τον καρκίνο του μαστού. Είναι όμως σημαντικό για εμάς να αναδεικνύεται και η συνέχεια της προσπάθειάς μας.
Γιατί έχουμε μάθει να συνεχίζουμε, ως γυναίκες που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού και πλέον έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους να προσφέρουν, μέχρι η ασθένεια να γίνει παρελθόν.
Συνεχίζουμε όλο το χρόνο μέσα από τα προγράμματα που μπορούμε και υλοποιούμε.
Συνεχίζουμε μαζί, χάρη στην στήριξη και την αγάπη που λαμβάνουμε. Και αυτή είναι η ουσία του Greece Race for the Cure. Την Κυριακή 29/9/2019 σας περιμένουμε στο Ζάππειο».

O Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης δήλωσε: «Φέτος, όχι απλώς στηρίζουμε, αλλά ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Greece Race for the Cure και εντάσσουμε στη διοργάνωση τον ιστορικό Γύρο της Αθήνας, γιατί τέτοιες συνεργασίες αποτελούν σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα δήλωσε:
«Μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια που για τέταρτη συνεχή χρονιά αναλαμβάνουμε τη μεγάλη χορηγία του Greece Race for the Cure, ενισχύοντας, έτσι, το ιδιαίτερα σημαντικό έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Για εμάς, η στήριξη της κοινωνίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα. Μαζί, λοιπόν, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να κάνουμε την αρχή για κάτι aνεκτίμητο».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στη διοργάνωση μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε επιθυμεί, είτε με ατομική συμμετοχή είτε ομαδικά.

Περίπατος 2Κ

Εγγραφές για τον περίπατο 2Κ πραγματοποιούνται είτε ηλεκτρονικά στο https://www.greecerace.gr/registrations/είτε σε κάποιο φυσικό σημείο εγγραφής στην Αθήνα.
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 6€ και με αυτό οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν το υλικό του περιπάτου.

Σημεία εγγραφής – αποκλειστικά για τον περίπατο 2Κ: ΑΠΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

 • 1/9/2019-23/9/2019- HARD ROCK CAFE ATHENS,κάθε μέρα, και Κυριακή 10πμ-11μμ. Αδριανού 52, Μοναστηράκι, Αθήνα
 • 9/9/2019-21/9/2019 – ATHENS METRO MALL, Δευτέρα έως Σάββατο 11πμ -8 μμ
  Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, Άγιος Δημήτριος
 • 9/9/2019-21/9/2019 – HONDOS CENTER ΕΡΜΟΥ, Δευτέρα έως Σάββατο 11πμ -8 μμ,
  Ερμού 39, Σύνταγμα
 • 9/9/2019 -21/9/2019 – THE MALL ATHENS, Δευτέρα έως Σάββατο 11πμ -8 μμ,Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι.
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5Κ & 33ος ΓΥΡΟΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10Κ

Εγγραφές στους αγώνες δρόμου πραγματοποιούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στο https://www.greecerace.gr/registrations/.
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 8€ για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων και 10€ για τον Γύρο της Αθήνας 10 χιλιομέτρων και οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν υλικό αντίστοιχο της διαδρομής.

ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΥΛΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: από 2/9/2019 έως 26/9/2019 από το περίπτερο παραλαβών, Δευτέρα – Παρασκευή 10πμ – 6μμ, 3ης Σεπτεμβρίου 68 (ισόγειο), Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ