2/ Κοιμηθείτε καλά: Ενώ κοιμάστε, το σώμα σας παράγει πρωτεΐνες που ονομάζονται κυτοκίνες, οι οποίες σας βοηθούν να καταπολεμήσετε τις φλεγμονές και τις ασθένειες.
3/ Εμβολιαστείτε: Τα εμβόλια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση υπό έλεγχο μολυσματικών ασθενειών όπως η ηπατίτιδα Α και Β, η πολιομυελίτιδα, η παρωτίτιδα, η ιλαρά, ο κοκκύτης και η γρίπη. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και τα μέλη της οικογένειάς σας είστε ενημερωμένοι.
9/ Χειριστείτε τα τρόφιμα με προσοχή: Η κουζίνα έχει πολλά μικρόβια. Πάντα να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την προετοιμασία του φαγητού και να ξεπλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά. Κρατήστε τα ωμά τρόφιμα μακριά από μαγειρεμένα τρόφιμα, αλλάξτε τα σκεύη και τις σανίδες κοπής που αγγίζουν τα ωμά τρόφιμα και σκουπίστε τους πάγκους όπου έχετε βάλει ωμά τρόφιμα.Κατά το μαγείρεμα, βεβαιωθείτε ότι όλα τα τρόφιμα έχουν μαγειρευτεί στη σωστή θερμοκρασία (180 βαθμούς για το κοτόπουλο, 145 βαθμούς για τα περισσότερα κρέατα όπως ψητό ή μπριζόλα). Μετά τα γεύματα, βάλτε το υπόλοιπο φαγητό στο ψυγείο όσο πιο γρήγορα μπορείτε.