16ο Διεθνές Συνέδριο Κυτταρικών Μεταμοσχεύσεων και Αναγεννητικής Ιατρικής

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των κυτταρικών μεταμοσχεύσεων, καθώς και σημαντικά θέματα μηχανικής και αναγεννητικής των ιστών παρουσιάσθηκαν από 30 κορυφαίους ομιλητές διεθνούς κύρους, κατά το 16Ο Διεθνές Συνέδριο Κυτταρικών Μεταμοσχεύσεων και Αναγεννητικής Ιατρικής που διοργάνωσαν η Παγκόσμια Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων (Transplant Society) και η Διεθνής Εταιρεία Κυτταρικών Μεταμοσχεύσεων και Αναγεννητικής Ιατρικής (Cell Transplant Society and Regenerative Medicine).

Το συνέδριο – που στήριξε χορηγικά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN -πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στη Μυτιλήνη με τη συμμετοχή 200 επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, νέοι επιστήμονες από διάφορες χώρες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο, ενώ πραγματοποιήθηκε και βράβευση των καλύτερων εργασιών.

Πρόεδροι του Συνεδρίου ήταν οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, κα. Μαρία Κουλμανδά και ο κ. Robert Fisher.

Το Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό και Πειραματικό Κέντρο (Ε.Ε.Π.Κ) της ELPEN έδωσε δυναμικό παρών στη διεθνή αυτή επιστημονική διοργάνωση με τον Διευθυντή του, κ. Απόστολο Ε. Παπαλόη να συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, καθώς και σε στρογγυλά τραπέζια που πραγματοποιήθηκαν με θέμα τη βιοηθική και την πειραματική έρευνα.

Την τελετή έναρξης του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νησιού κ. Χ. Αθανασίου και κ. Ι. Μπουρνούς, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης κ. Π. Τσακίρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Π. Κουφέλης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Λέσβου κ. Π. Προβέτζας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ