50χρονη έχασε τη ζωή της από ανεύρυσμα στο δρόμο για το Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Σε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον π. αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στο Facebook κατέληξε σήμερα η είδηση για το θάνατο 50χρονης που έχασε τη ζωή της από ρήξη ανευρίσματος θωρακικής αορτής στη διαδρομή από τον Πύργο προς τα Ιωάννινα για την αντιμετώπισή της.

Το γεγονός πυροδότησε τον Π. Πολάκη επειδή όπως δήλωσε ο ίδιος δεν χρησιμοποιήθηκε η βάση Ακτίου του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της με ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να απαντήσει ο Β. Κικίλιας ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία ευθύνεται για το κλείσιμο της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ρίου, ενώ πρόσθεσε ότι αγνοεί ο κ. Πολάκης το χρόνο εκτέλεσης της αεροδιακομιδής και την επιβάρυνση του ασθενή από αυτήν.

Ο Π. Πολάκης

Αναλυτικά, ο Π. Πολάκης δήλωσε: «Είμαι στα Σφακιά. Έμαθα πριν λίγο για το θλιβερό γεγονός του θανάτου της πενηντάχρονης με τη ρήξη ανευρύσματος θωρακικής αορτής καθ’ οδόν από Πύργο προς Γιάννενα.
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει γιατί, με τέτοια διάγνωση δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο της βάσης Ακτίου του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή;;;
Η βάση λειτουργεί και έχουν σωθεί ασθενείς από τον Απρίλιο!!!!».

Η απάντηση Β. Κικίλια

Απαντώντας στις κατηγορίες, ο Β. Κικίλιας σημείωσε: «Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής.
Γνωρίζουν όμως ότι:
-Οι αεροδιακομιδές γίνονται όταν έχουν εξαντληθεί όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί τρόποι διακομιδής.
-Δευτερογενείς αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μεταξύ χερσαίων περιοχών.
-Αν και γιατρός, ο κ. Πολάκης αγνοεί σκοπίμως τόσο το συνολικό χρόνο εκτέλεσης της αεροδιακομιδής, όσο και την επιβάρυνση στην κατάσταση του ασθενούς από τις συνθήκες.

ΥΓ: Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας.
Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ