Αλάτι: Δεν κάνει κακό μόνο στην καρδιά αλλά και στον ύπνο

Το γεγονός ότι το αλάτι κάνει κακό στην καρδιά είναι σχεδόν κλισέ αλλά ισχύει. Εκείνο που δεν είναι ακριβώς γνωστό είναι το γεγονός ότι το αλάτι επηρεάζει και τον ύπνο. 
 
Πόσο αλάτι είναι ασφαλές να καταναλώνει κανείς ημερησίως;
 
Σύμφωνα με μελέτες η ημερήσια ποσότητα νατρίου που πρέπει να έχει ως όριο κανείς για να έχει υγιή καρδιά είναι τα 2300mg. Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι περιέχει ακριβώς αυτήν την ποσότητα. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς ότι το αλάτι που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά οφείλει να είναι τόσο περιορισμένο. Σύμφωνα, ωστόσο, με μετρήσεις που ανακοίνωσε ο FDA, ο μέσος όρος πρόσληψης νατρίου καθημερινά ανέρχεται στα 3400mg που είναι αρκετά πάνω από το επιτρεπτό όριο. 
 
Το αλάτι κάνει κακό στην καρδιά αλλά και στον ύπνο…
 
Το αλάτι ανεβάζει την πίεση και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες επιπλοκές στην λειτουργία της καρδιάς. Ωστόσο, το αλάτι επηρεάζει αρνητικά και τον ύπνο αφού η κατανάλωσή του τις βραδινές ώρες ανεβάζει την πίεση και δημιουργεί κατακράτηση υγρών. Το αποτέλεσμα είναι ανήσυχος ύπνος με πολύ συχνές διακοπές στη διάρκειά του και αίσθηση κόπωσης τις πρωινές ώρες. Οι ειδικοί συνιστούν τον περιορισμό της κατανάλωσής του κυρίως τις βραδινές ώρες ενώ υπογραμμίζουν ότι πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τρόφιμα που περιέχουν έτσι κι αλλιώς αλάτι, όπως είναι τα αλλαντικά, κάποια τυποποιημένα προϊόντα, το γρήγορο φαγητό και άλλα. 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ