Η «ενοχλητική» κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς, τα χέρια, και τους γοφούς και είναι αρκετά δύσκολο να φύγει.

Ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες κάθε ηλικίας, δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις, ενώ «εμφανίζεται» ακόμη και σε όσες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το βάρος τους.

Υπάρχουν όμως μερικές καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στη δημιουργία κυτταρίτιδας που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε και που εάν προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από αυτές θα δούμε σοβαρή βελτίωση στο σώμα μας:

Η Αφυδάτωση

Το να μην πίνετε αρκετό νερό και να αφυδατώνεστε είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία κυτταρίτιδας. Όταν υπάρχει ανεπάρκεια νερού στο σώμα, οι τοξίνες συσσωρεύονται με τη μορφή κυτταρίτιδας. Επίσης, το νερό διατηρεί το δέρμα μαλακό, εύπλαστο και λαμπερό.

Καθιστική ζωή

Κάθεστε στην ίδια θέση για μεγάλες χρονικές περιόδους; Αν ναι, επηρεάζετε το κυκλοφορικό σας σύστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σχηματισμό κυτταρίτιδας. Μια λύση είναι να σηκώνεστε συχνά και να περπατάτε. Εννοείτε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε στη ζωή σας την άσκηση. Έστω και μισή ώρα περπάτημα την ημέρα θα βοηθήσει το λεμφικό σας σύστημα αλλά και όλα τα όργανα του σώματός σας, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει και τη διάθεσή σας.

Το πρόχειρο φαγητό

Τα επεξεργασμένα, πρόχειρα τρόφιμα, καθώς και τα τρόφιμα που περιέχουν ραφιναρισμένη ζάχαρη, είναι οι «καλύτεροι φίλοι» της κυτταρίτιδας. Επίσης, τρόφιμα που προάγουν τη φλεγμονή όπως το τυρί, η μαργαρίνη, το λευκό ψωμί, τα λιπαρά κρέατα δρουν για να διατηρήσουν τις τοξίνες και να προκαλέσουν την ανάπτυξη των κυττάρων που προκαλούν κυτταρίτιδα. Για να αποφευχθεί αυτό, σας συμβουλεύουμε να προτιμάτε τρόφιμα κατά των φλεγμονών όπως ο σολομός, τα αβοκάντο, τα φρέσκα μούρα, το πράσινο τσάι, το ελαιόλαδο και να αποφεύγεται τα αναψυκτικά.

Οι απότομες αλλαγές βάρους

Όσο χάνετε και παίρνετε βάρος απότομα, το δέρμα χάνει τη φυσική ελαστικότητά του, γεγονός που καθιστά πιο ορατή την κυτταρίτιδα. Η δίαιτα εξπρές μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου. Κάνετε δύο φορές την εβδομάδα μασάζ με ένα σκραμπ της αρεσκείας σας επιμένοντας στα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα.

Φοράτε πολύ σφιχτά ρούχα

Αν σας αρέσει να φοράτε σφιχτά ρούχα, προσέξτε. Φορώντας τα εμποδίζετε την σωστή κυκλοφορία του αίματος περιορίζοντας τη ροή του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυτταρίτιδα.

Δεν ασκείστε

Αυτός είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος για τον σχηματισμό κυτταρίτιδας. Ασκηθείτε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα για να αποτρέψετε την κυτταρίτιδα. Οτιδήποτε κάνει το σώμα σας να κινηθεί μπορεί να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας δημιουργίας της κυτταρίτιδας. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε καθημερινή άσκηση, σίγουρα θα κάνετε δουλειές στο σπίτι, βάλτε μουσική και σκουπίστε ή σφουγγαρίστε «χορεύοντας», και θα γίνουν οι δουλειές και θα βοηθήσετε το σώμα σας αλλά και τη διάθεσή σας.

Η κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ προκαλεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων που κάνει πιο εμφανή την κυτταρίτιδα. Η τακτική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα προκαλούν προβλήματα κυτταρίτιδας καθώς το σώμα αυξάνει το λίπος διατηρώντας τα υγρά.

Η απαλλαγή από την κυτταρίτιδα δεν είναι εύκολη, αλλά  εάν προσαρμόσετε τις συνήθειες σας, κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορείτε και να αποτρέψετε τη δημιουργία της αλλά και να βελτιώσετε την ενοχλητική «φλούδα πορτοκαλιού» στα σημεία του σώματος που έχετε πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και κάντε δέκα λεπτά την ημέρα τις συγκεκριμένες ασκήσεις: