10 εκπληκτικά οφέλη ομορφιάς από το λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας δεν προορίζεται μόνο για μαγείρεμα: είναι επίσης ένα εργαλείο ομορφιάς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενυδατώσετε το δέρμα σας, να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα και να μειώσετε τα πρόωρα σημάδια γήρανσης.

Μάσκα μαλλιών

 Το λάδι καρύδας είναι ένα κρεμώδες στερεό σε θερμοκρασία δωματίου και μετατρέπεται σε υγρό όταν θερμαίνεται στους 76°F. Ενώ κάνετε ντους, λιώστε το λάδι καρύδας περνώντας το βάζο κάτω από το ζεστό νερό. Στη συνέχεια, μετά το λούσιμο, απλώστε μια πλούσια ποσότητα λαδιού σε βρεγμένα μαλλιά και μαζέψτε τα μαλλιά σε έναν κότσο. Αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν το ξεπλύνετε για να ενυδατώσει και να γυαλίσει ξανά τα μαλλιά σας.

Λάδι σώματος

Ως συμπαγής, η κρεμώδης υφή του λαδιού καρύδας το καθιστά την τέλεια ελαφριά ενυδατική κρέμα για να απλώνεται παντού. Απλώστε ένα τέταρτο της ποσότητας αμέσως αφού βγείτε από το ντους, ώστε να μπορεί να απορροφηθεί στο ζεστό δέρμα σας. Το ελαφρύ τροπικό άρωμα παραμένει μετά την εφαρμογή του. Προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι μέντας ή λεβάντας για ένα μείγμα μασάζ.

Βάλσαμο για τα χείλη

Τα σκασμένα χείλη δεν έχουν καμία πιθανότητα ενάντια στο εξαιρετικά ενυδατικό λάδι καρύδας. Βάλτε λίγο σε μια  θήκη φακών επαφής και ρίξτε το στην τσάντα σας για να μπορείτε να το ταμπονάρετε με το δάχτυλό σας όλη την ημέρα.

Μαλακτικό για τα πετσάκια στα νυχια σας

Πείτε αντίο στα  πετσάκια. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, περάστε μια μικρή ποσότητα λαδιού σε κάθε ένα από τα πετσάκια σας και αφήστε το να απορροφηθεί. Το λάδι καρύδας θα ενισχύσει τα νύχια σας και θα ενυδατώσει το ευαίσθητο δέρμα της επιδερμίδας, κάνοντας τα χέρια σας να φαίνονται πιο νεανικά.

Κρέμα κάτω από τα μάτια

Το δέρμα κάτω από τα μάτια σας είναι λεπτό και ευαίσθητο και κατά συνέπεια, επιρρεπές σε λεπτές γραμμές, πρήξιμο και μαύρους κύκλους. Αν μισείτε την ιδέα να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε ακριβές κρέμες ματιών, τότε περιποιηθείτε τα με λάδι καρύδας. Απλώς τρίψτε απαλά μια πρέζα ανάμεσα στα δάχτυλά σας για να ζεσταθεί πριν το εφαρμόσετε κάτω από τα μάτια σας.

Πείτε αντίο στο φριζάρισμα

Τρίψτε μια ποσότητα ελαίου καρύδας σε μέγεθος μπιζελιού ανάμεσα στα δάχτυλά σας για να ζεσταθεί και, στη συνέχεια, εφαρμόστε την στο μέρος των μαλλιών σας (περίπου δύο εκατοστά) για προστασία από το φριζάρισμα όλη την ημέρα. Εάν έχετε πιο πυκνά, πιο χοντρά μαλλιά, εφαρμόστε το λάδι καρύδας από το μέσο του άξονα μέχρι τις άκρες για πρόσθετο έλεγχο του φριζαρίσματος.

Bonus: Αφήνει επίσης τα μαλλιά εξαιρετικά λαμπερά και απαλά!

Highlighter

Το λαμπερό, φρέσκο ​​δέρμα είναι της μόδας! Αλλά αν αυτό δεν είναι φυσικό για εσάς, απλώς ταμπονάρετε λίγο υγροποιημένο λάδι καρύδας στις κορυφές των ζυγωματικών σας,  και ακριβώς πάνω από τα φρύδια για ενυδατωμένη επιδερμίδα που φαίνεται σαν να φωτίζεται από το εσωτερικό της.

Αφαίρεση μακιγιάζ

Μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού (ή λιγότερο) μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ μιας ημέρας με ευκολία.  Κάντε μασάζ ελαφρώς ζεστό υγροποιημένο  έλαιο καρύδας   στο δέρμα και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Για να φτιάξετε τα δικά σας μαντηλάκια ντεμακιγιάζ με λάδι καρύδας, λιώστε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας ανά στρογγυλό βαμβάκι σε ένα δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, απλώστε τα βαμβακερά μαξιλάρια σε μια ομοιόμορφη στρώση και αφήστε τα να απορροφήσουν το λάδι όλη τη νύχτα. Αποθηκεύστε τα στο ίδιο δοχείο ή σε πλαστική σακούλα και ρίξτε τα στη χειραποσκευή ή την τσάντα του γυμναστηρίου σας για εύκολο ντεμακιγιάζ εν κινήσει.

Απολέπιση σώματος

Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι ή ζάχαρη με ίση ποσότητα λιωμένου ελαίου καρύδας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το τρίψετε σε τυχόν τραχιά σημεία του δέρματος. Το scrub ενυδατώνει ενώ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το αποτέλεσμα: δέρμα που είναι απαλό όσο του μωρού.  Προσθέστε λίγο περισσότερο αλάτι ή ζάχαρη για το πιο σκληρό δέρμα στα πόδια και τους αγκώνες σας.

Κρέμα ξυρίσματος

Ξεμείνατε από κρέμα ξυρίσματος; Το λάδι καρύδας θα σας σώσει! Απλώς ζεστάνετε το βάζο κάτω από το νερό και απλώστε το στα πόδια πριν το ξύρισμα. Το ξυράφι σας θα γλιστρήσει ομαλά, επιτρέποντας ένα εξαιρετικά στενό ξύρισμα και τα πόδια σας θα ενυδατωθούν από το λάδι στη διαδικασία.
φροντίδα προσώπουιδέες ομορφιάςλάδι καρύδας