10 συμβουλές για να καθαρίσετε τα ρούχα του γυμναστηρίου σας

Η νέα χρονιά φέρνει νέους στόχους, μεταξύ των οποίων σίγουρα είναι και η φυσική σας κατάσταση. Ετοιμάζεστε για γυμναστήριο ή για τρέξιμο; Προμηθευτήκατε ήδη τον εξοπλισμό; Καλώς! Τα ρούχα του γυμναστηρίου σας όμως πρέπει να πλένονται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για να διασφαλιστεί ότι θα διαρκέσουν πολύ  αλλά θα διατηρούνται καθαρά και κυρίως δεν θα μυρίζουν!!

Δείτε τι προτείνουν οι ειδικοί: 

1   Αφήστε τα ρούχα του γυμναστηρίου να στεγνώσουν πριν τα πετάξετε στα άπλυτα ή τα ρίξετε στο πλυντήριο. Όταν τα βρεγμένα ρούχα είναι στιβαγμένα σε σωρό, αναπτύσσουν βακτήρια που προκαλούν μυρωδιές. Ένα διχτυωτό προστατευτικό πλυντηρίου που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί μπορεί επίσης να βοηθήσει να στεγνώσουν τα βρεγμένα ρούχα, εμποδίζοντας τα βακτήρια που προκαλούν οσμή να κολλήσουν στο ύφασμα.

3   Μην πλένετε τα ρούχα του γυμναστηρίου μαζί με πετσέτες, ρούχα φλις και άλλα λινά υφάσματα, χοντρά υφάσματα όπως τζιν ή με ρούχα που έχουν φερμουρά.

4   Το πλύσιμο των ρούχων προπόνησης είναι απλό και μπορεί να εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν πλένουν ρούχα γυμναστικής είναι η χρήση υπερβολικής ποσότητας απορρυπαντικού πλυντηρίου.  Οι ειδικοί προτείνουν το πλύσιμο στο πλυντήριο σε κρύο νερό και τα ρούχα να έχουν  παρόμοια χρώματα.

5   Μην γεμίζετε υπερβολικά το πλυντήριο ώστε τα ρούχα να έχουν χώρο να κινούνται, επιτρέποντας στο νερό και το απορρυπαντικό να διεισδύσουν πλήρως στις ίνες.

7  Αποφύγετε το μαλακτικό ή την χλωρίνη στα ρούχα του γυμναστηρίου.

9   Αν και το στέγνωμα σε μηχάνημα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τον εξοπλισμό προπόνησης, δεν πειράζει να το χρησιμοποιήσετε, αρκεί να χρησιμοποιείτε τις σωστές ρυθμίσεις στεγνωτηρίου. Πάντα να επιλέγετε τη ρύθμιση χαμηλής ή καθόλου θερμότητας για να διατηρήσετε την ελαστικότητα και να αποφύγετε τις οσμές.  Ο ζεστός αέρας, όπως και το ζεστό νερό, μπορεί επίσης να διασπάσει την ελαστικότητα του υφάσματος, οδηγώντας σε συρρίκνωση και μικρότερη διάρκεια ζωής του ενδύματος. Ο ζεστός αέρας μπορεί επίσης να ενισχύσει τις οσμές.

10 Χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι στο πλύσιμο για να αντιμετωπίσετε τις παρατεταμένες οσμές