10 τρόποι με τους οποίους το μυαλό σας μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας

Η σύνδεση μυαλού-σώματος είναι ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν η ψυχική και η σωματική σας υγεία. και το καθένα μπορεί να επηρεάσει το άλλο. Η σωματική ασθένεια μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε άγχος, κατάθλιψη και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας. Αντίθετα, η κατάθλιψη, το άγχος και το ανεξέλεγκτο στρες μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να προκαλέσουν σωματικά συμπτώματα. Τι μπορείτε να κάνετε:

Μειώστε τον Πόνο

Ο διαλογισμός μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό σας να απελευθερώσει ενδορφίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου σας. Η εστίαση σε κάτι ήρεμο και ήσυχο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και να απομακρύνει την εστίασή σας από τον πόνο.

Βελτιώστε τον ύπνο

Η εκμάθηση τεχνικών ενσυνειδητότητας για να εστιάσετε στη βαθιά αναπνοή και την επίγνωση της παρούσας στιγμής μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Αυτές οι τεχνικές σας βοηθούν να ξεφύγετε από τις σκέψεις που προκαλούν άγχος και να ενεργοποιήσετε την απόκριση χαλάρωσης του σώματός σας, ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Χαμηλή πίεση αίματος

Η εξάσκηση του διαλογισμού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης. Αυτή η επίδραση φαίνεται να προκαλείται από την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο βοηθά στη χαλάρωση και τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων σας. Ο τακτικός διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να παράγει περισσότερο μονοξείδιο του αζώτου.

Ενισχύστε την Ανοσολογική Απόκριση

Η αξιοποίηση της δύναμης του μυαλού σας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε πιο υγιείς ενεργοποιώντας την απόκριση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Οι πρακτικές διαλογισμού και οι βαθιές αναπνοές ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό νευρικό σας σύστημα, το οποίο βοηθά στον έλεγχο της φλεγμονής στο σώμα σας, ώστε να μπορείτε να καταπολεμήσετε τις ασθένειες πιο αποτελεσματικά.

Μειώστε το Άγχος

Το μυαλό σας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το άγχος και άλλα σχετικά ζητήματα όπως φοβίες και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Ο διαλογισμός παράγει μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης, σας βοηθά να εστιάσετε την προσοχή σας και εξαλείφει τις θορυβώδεις σκέψεις που σας προκαλούν άγχος. Η προκύπτουσα αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης μειώνει το άγχος σας και προάγει την ψυχική και σωματική ευεξία.

Αύξηση Ενέργειας

Η χαλάρωση και άλλες θετικές τεχνικές αντιμετώπισης μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων του στρες, συμπεριλαμβανομένων των συναισθημάτων κούρασης και ατονίας που μπορεί να εμφανιστούν. Η χαλάρωση επιβραδύνει τον καρδιακό σας ρυθμό και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Χαμηλώστε το σάκχαρο του αίματος

Οποιοσδήποτε τύπος στρες αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Ο διαλογισμός και άλλες τεχνικές χαλάρωσης βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτής της επίδρασης, ώστε το σάκχαρό σας να ελέγχεται καλύτερα. Η μουσική, το μασάζ, η θεραπεία τέχνης, η γιόγκα και οι βαθιές αναπνοές είναι όλες μέθοδοι χαλάρωσης που μπορούν να σας προσφέρουν αυτά τα οφέλη.

Βελτίωση της πεπτικής λειτουργίας

Η απόκριση στο στρες αναστέλλει την πέψη σας. Όταν το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση ταραχής, εκτρέπει τους πόρους από την πέψη της τροφής σας επειδή προετοιμάζεται για «μάχη ή φυγή». Η ενεργοποίηση της απόκρισης χαλάρωσης μπορεί να βοηθήσει με πεπτικές διαταραχές όπως:
  • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
  • Δυσκοιλιότητα
  • Ναυτία
  • Πόνος στο στομάχι
Ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια ανακάλυψαν ότι η χαλάρωση μπορεί να αλλάξει τη λειτουργία και τη δομή του εγκεφάλου σας. Ο διαλογισμός για λίγα λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει τους περισπασμούς και να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε καλύτερα. Οι διαφορετικοί τύποι διαλογισμού που σας βοηθούν να εστιάσετε περιλαμβάνουν:
  • Mindfulness, που περιλαμβάνει την παρατήρηση των σκέψεών σας χωρίς κρίση
  • Συγκεντρωτική, η οποία περιλαμβάνει εστίαση σε ένα συγκεκριμένο σημείο
  • Κίνηση, η οποία περιλαμβάνει αργές, επαναλαμβανόμενες κινήσεις

Ελέγξτε τον θυμό

Ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον θυμό, την αρνητικότητα και την επιθετικότητα. Σας βοηθά να συνειδητοποιήσετε τη συνείδησή σας, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τις σκέψεις σας και το πώς αισθάνεστε για απογοητευτικές καταστάσεις. Μια μέθοδος για να γίνει αυτό περιλαμβάνει καθοδηγούμενο διαλογισμό, ο οποίος περιλαμβάνει τέσσερα βήματα:
  • Σωματική χαλάρωση
  • Ανεξάρτητος διαλογισμός
  • Καθοδηγούμενος διαλογισμός
  • Εστιάζοντας στην εσωτερική σας φωνή
front-stories