29 Φαρμακευτικές Εταιρείες Δωρίζουν Προϊόντα τους μέσα από το GIVMED

Οι Ανάγκες στην Εποχή του Covid-19

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια σε συνθήκες πανδημίας, το βλέμμα της κοινής γνώμης εξακολουθεί να είναι στραμμένο, σε μεγάλο βαθμό, στην υγεία και η στήριξη των ανθρώπων που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι υψίστης σημασίας και μέσα από κοινωνικές δράσεις γίνονται σημαντικές προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση.

Η GIVMED, απαντά στην παραπάνω ανάγκη μέσω του προγράμματος “Health Sector for Society”. Στόχος είναι  η οργανωμένη δωρεά προϊόντων υγείας (φάρμακα, παραφάρμακα, υγειονομικό υλικό, ιατρικός εξοπλισμός κ.α.) από εταιρείες που τα διαθέτουν, προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Το Δίκτυο Δωρεάς Φαρμάκων & Προϊόντων Υγείας του GIVMED

Στο δίκτυο του GIVMED συμμετέχουν 139 κοινωφελείς φορείς (κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, δομές για παιδιά, δομές για πρόσφυγες κ.α.). Άμεσα ωφελούμενοί τους είναι μηνιαία σχεδόν 20.000 άνθρωποι που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και αδυνατούν να καλύψουν τις φαρμακευτικές τους ανάγκες λόγω οικονομικών δυσκολιών. Προσπάθεια λοιπόν είναι να εξασφαλιστούν  τα απαραίτητα για αυτούς προϊόντα υγείας, διασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμά τους για μια υγιή ζωή.

Μέσω ειδικού λογισμικού που έχει αναπτύξει η μη κερδοσκοπική οργάνωση GIVMED  για τους κοινωφελείς φορείς του δικτύου της, γνωρίζει τις ανάγκες που υπάρχουν σε φάρμακα και προϊόντα υγείας. Έτσι, προκύπτει μια αναλυτική λίστα που διευκολύνει τους ιδιώτες να δωρίσουν τα είδη που δε χρειάζονται, ακριβώς εκεί που υπάρχει ανάγκη. Αυτή τη στιγμή οι καταγεγραμμένες ανάγκες σε φάρμακα ξεπερνούν τα 84.000 κουτιά και σε προϊόντα υγείας τις 49.000 τεμάχια, μια μεγάλη ποσότητα που είναι αδύνατο να καλυφθεί από τις δωρεές των ιδιωτών.

Το Πρόγραμμα “Health Sector for Society”

Προκειμένου να εξασφαλιστούν όσο το δυνατό περισσότερα προϊόντα υγείας για αυτούς που τα χρειάζονται, η μη κερδοσκοπική οργάνωση GIVMED έρχεται σε επαφή με φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες προϊόντων υγείας που παράγουν/διαθέτουν τα είδη αυτά.  Συχνά, δίνεται έμφαση στα είδη με κοντινή ημερομηνία λήξης, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν πριν αποσυρθούν από την αγορά και δεν έχουν πια καμία αξία ως κοινωνικό αγαθό. Σημαντικό πλεονέκτημα για τις φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες προϊόντων υγείας είναι η δυνατότητα να δωρίσουν κοντόληκτα είδη άμεσα σε ένα μεγάλο δίκτυο κοινωφελών φορέων. Επιπλέον, η ομάδα του GIVMED αναλαμβάνει τον συντονισμό της διαδικασίας συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία από τους ωφελούμενους κοινωφελείς φορείς  διευκολύνοντας έτσι την εταιρεία.

Οι Δωρεές από τις Εταιρείες το 2021

Η ανταπόκριση και η θετική διάθεση των εταιρειών έχει οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα, καθιστώντας το πρόγραμμα “Health Sector for Society” αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης μας. Κατά το έτος 2021, δωρήθηκαν 33.300 κουτιά φαρμάκων, συνολικής αξίας 182.000 ευρώ και 43.000 τεμάχια προϊόντων υγείας, συνολικής αξίας 160.000 ευρώ, αποτελώντας το 50% των συνολικών δωρεών μέσω του GIVMED για το ίδιο έτος. Αναλυτικά οι φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες προϊόντων υγείας που έχουν ολοκληρώσει τις δωρεές τους.

Παρακάτω με αλφαβητική σειρά οι φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες προϊόντων υγείας που έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα:

 

Anfarm

Arriani Pharmaceuticals

Βιανέξ Α.Ε.

Bennett Φαρμακευτική Α.Ε.

Chiesi

Genepharm Α.Ε.

Innovis Health Α.Ε.

LEO Pharma

Pharmex Α.Ε.

PLA Pharmaceuticals Α.Ε.

Minerva Pharmaceutical

Apivita

Eifron

Frezyderm

Γερμανός Medicals

Κυφίδης Ορθοπεδικά

Όμιλος Σαράντη

Κώστας Α. Παπαέλληνας

Papapostolou Healthcare Technologies

Vican

Winmedica

 

Provident Pharmaceuticals

Rafarm

Reckitt Benckiser

Rontis

Servier Hellas

Superfoods

Verisfield Pharmaceuticals

Viofar Ltd.

 

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση GIVMED ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες και τους υπεύθυνους δωρεών για τη συνεργασία και τη σημαντική συνεισφορά τους. Χάρη στη δική τους στήριξη, εξασφαλίζονται τα απαραίτητα φάρμακα και προϊόντα υγείας για χιλιάδες συνανθρώπους μας.

 Πληροφορίες για το GIVMED

Το GIVMED είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση που εξασφαλίζει την πρόσβαση κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε φάρμακα (ηλικιωμένους, παιδιά, άπορους, πρόσφυγες, ψυχικά ασθενείς). Ιδρύθηκε τον Μάρτιο 2016 και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει συνολικά 506.000 κουτιά φαρμάκων και άλλων προϊόντων υγείας, αξίας 3.000.000€  μέσω ενός δικτύου 142 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς σε όλη την Ελλάδα.

 

 

φαρμακευτικές εταιρίεςgivmed