3 απροσδόκητες χρήσεις ομορφιάς για τον καφέ

Νομίζεις ότι δεν θα μπορούσες να αγαπήσεις τον καφέ περισσότερο από όσο ήδη αγαπάς; Λοιπόν, το καλό  με την καφεΐνη είναι οτι είναι επίσης ευεργετική στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Πρόσωπο

Γεμάτος αντιοξειδωτικά, ο καφές μπορεί να καταπολεμήσει τη γήρανση του δέρματος εξαλείφοντας τις τοξίνες και προστατεύοντας από τις ελεύθερες ρίζες από τη ρύπανση, τον καπνό του τσιγάρου και πολλά άλλα.

Βeauty Tip: Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοαλεσμένο καφέ (ή χρησιμοποιημένο κατακάθι) με 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο, 3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε μια ελαφριά στρώση από το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το με μια ζεστή πετσέτα.

Μαλλιά

Όχι μόνο ο καφές αφήνει τα μαλλιά σας μεταξένια λεία, αλλά όταν κάνετε μασάζ απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας, η καφεΐνη στον καφέ μπορεί να διεγείρει τους θύλακες των τριχών για να επιταχύνει την ανάπτυξη.

Βeauty Tip: Φτιάξτε μια κατσαρόλα με δυνατό καφέ και μετά προσθέστε μισό φλιτζάνι νερό. Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να χλιαρό ο καφές. Στο ντους, ρίξτε το υγρό στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας και στη συνέχεια τυλίξτε τα μαλλιά με ένα πλαστικό κάλυμα. Καθίστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Σώμα

Όπως ίσως γνωρίζετε από την εμπειρία, ο καφές είναι διουρητικός. Έτσι, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του υγρού από τα λιποκύτταρα, κάνοντάς τα να συρρικνωθούν σε μέγεθος και ελαχιστοποιώντας προσωρινά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας . Ναι!

Βeauty Tip: Ανακατέψτε καλά μαζί 1 φλιτζάνι κατακάθι καφέ με ½ φλιτζάνι λευκή ή καστανή ζάχαρη και 1 φλιτζάνι λάδι καρύδας . Αφού πλύνετε το σώμα σας, κάντε μασάζ με το scrub σε βρεγμένο δέρμα για ένα λεπτό ανά περιοχή και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.