4 εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα

Τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται στο κέντρο του προσώπου, κυρίως γύρω από τη μύτη, μια περιοχή που είναι από τα πιο δύσκολα σημεία για αντιμετώπιση. Τα μαύρα στίγματα και οι διεσταλμένοι πόροι δημιουργούν αμηχανία καθώς είναι εμφανή και εντοπίζονται εύκολα. Έχουν σκούρο χρώμα και προεξέχουν ελαφρά, ενώ η εμφάνισή τους οφείλεται στην συσσώρευση σμήγματος στο δέρμα.

Δείτε μερικούς απλούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα:

  1. Πλένετε το πρόσωπό σας 2 φορές την ημέρα 

Είναι η πιο απλή συμβουλή, παραμένει όμως αποτελεσματική. Πλένοντας το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ απομακρύνετε μακιγιάζ, ρύπους και περιττή λιπαρότητα από το δέρμα σας. Έτσι, περιορίζεται η συσσώρευση σμήγματος και κατ’ επέκταση η δημιουργία στιγμάτων. Καλό είναι, να απευθυνθείτε σε ειδικό για την επιλογή του κατάλληλου για το δέρμα σας καθαριστικού προϊόντος, καθώς ο κάθε τύπος δέρματος έχει διαφορετικές ανάγκες.

    2. Μάσκες κατά των μαύρων στιγμάτων

Υπάρχουν πολλές στην αγορά, με ενεργό άνθρακα, με άργιλο κτλ. Χρησιμοποιείστε τακτικά εκείνη που είναι κατάλληλη για το δικό σας δέρμα, ακολουθώντας τις οδηγίες που συνοδεύουν το προϊόν.

   3. Αφήστε την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων στους ειδικούς

Όλοι έχουν μπει στον πειρασμό να “βγάλουν” τα μαύρα στίγματα στο σπίτι, πιέζοντάς τα. Οι ειδικοί όμως, επισημαίνουν πως αυτό μόνο κακό μπορεί να κάνει στο δέρμα. Η αφαίρεση λοιπόν των μαύρων στιγμάτων αποτελεί μια διαδικασία, που πρέπει να γίνεται από τους επαγγελματίες. Μην αμελείτε τον τακτικό καθαρισμό του προσώπου σας από τον/την αισθητικό σας και προσπαθείστε να είστε συνεπείς στην ρουτίνα περιποίησης που σας προτείνει.

  4. Χρησιμοποιείστε προϊόντα με ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι μέλος της οικογένειας ρετινοειδών, δηλαδή των παραγώγων της βιταμίνης Α και αποτελεί ένα από τα δυνατότερα όπλα κατά των σημαδιών γήρανσης. Πολλά προϊόντα για την καταπολ΄έμηση της ακμής διαθέτουν ρετινόλη, γιατί ανοίγει τους φραγμένους πόρους και εμποδίζει το σχηματισμό επιπλέον σμήγματος, «χτυπώντας» έτσι το πρόβλημα από την ρίζα του. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε αγωγή, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Επισκεφθείτε έναν ειδικό 

Σε περίπτωση που τίποτα από όσα δοκιμάζετε δεν έχει αποτέλεσμα, μην διστάσετε να επισκεφθείτε έναν ειδικό δερματολόγο. Ενδέχεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, να οφείλεται σε άλλα αίτια, τα οποία μόνο ένας ειδικός μπορεί να προσδιορίσει και να σας προτείνει την κατάλληλη αγωγή.

 

μαύρα στίγματα