4 τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι μένουν στους στόχους τους

Ο καθορισμός στόχων και ο προβληματισμός για το παρελθόν είναι σημαντικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά η νέα χρονιά μας καλεί συχνά να καθίσουμε και να σκεφτούμε πραγματικά τις νίκες, τις αποτυχίες μας και να πάρουμε αποφάσεις για τους επόμενους μήνες. Εάν βρίσκεστε σε αυτή τη φάση, εξετάστε μερικές από αυτές τις μεθόδους που υποστηρίζονται από την έρευνα για να τηρήσετε τους στόχους σας.

Το να θέσετε τους σωστούς στόχους, να έχετε ένα σχέδιο για την επίτευξη αυτών των στόχων και να ακολουθήσετε ό,τι απαιτείται για να επιτύχετε ή να διατηρήσετε αυτούς τους στόχους μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε μεγαλύτερη ευτυχία και πληρότητα».

Αποτελεσματικές στρατηγικές για την επίτευξη των στόχων

Συχνά βάζουμε στόχους με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά είναι εύκολο να ξεφύγουμε γρηγορότερα από ό,τι μπορεείτε να φανταστείτε.  Το κλειδί της επιτυχίας είναι να στηριχθείς σε μεθόδους που έχουν αποδειχθεί από την έρευνα για την επίτευξη των στόχων.

Βάλτε το «Γιατί»  

Το εγγενές κίνητρο είναι απαραίτητο όταν θέτεις και επιτυγχάνεις έναν στόχο. Είναι ένα πράγμα να θέλεις να διαβάζεις 15 βιβλία σε ένα χρόνο, αλλά γιατί είναι αυτό σημαντικό για σένα;   Σκεφτείτε αυτό το «γιατί» πριν θέσετε τον στόχο σας και όποτε αντιμετωπίσετε μια οπισθοδρόμηση.

Καθορίστε με σαφήνεια τον στόχο

Είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί ένας στόχος όταν δεν είναι σαφώς καθορισμένος. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να έχετε έναν στόχο «να είστε πιο υγιείς», αλλά πώς φαίνεται όταν αναλύεται σε σκυρόδεμαβήματα και αριθμοί ; Ίσως είναι «να παρακολουθήσετε τρία νέα μαθήματα προπόνησης αυτόν τον μήνα» ή «να δοκιμάσετε μια νέα θρεπτική συνταγή μία φορά την εβδομάδα».

Βασιστείτε στην Κοινωνική Υποστήριξη

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας ανεβάζουν, σας εμπνέουν και σας επευφημούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Ίσως είναι ένας συγκεκριμένος ειδικός, όπως ένας οικονομικός προπονητής, προπονητής, διατροφολόγος ή ένας προπονητής σχέσεων. Ή ίσως είναι μια ομάδα φίλων που έχουν παρόμοιους στόχους. Η δική μας ενέργεια είναι πεπερασμένη, επομένως το να έχουμε άλλους να στηριχτούμε για να μας κρατήσουν κίνητρο είναι ζωτικής σημασίας.

Να ξέρετε ότι είναι ένα ταξίδι  

Η επίτευξη ενός στόχου δεν είναι μια γραμμική διαδρομή; πολλοί λόφοι και κοιλάδες συμβαίνουν μεταξύ του καθορισμού του στόχου και της επίτευξής του. Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι μια πτώση δεν είναι σημάδι αποτυχίας ή λόγος για να τα παρατήσετε. Η ζωή γίνεται χαοτική και τα κλειδιά πετάνε, αλλά αυτές είναι αναπόφευκτες στιγμές που μας δίνουν την ευκαιρία να καθίσουμε αναπαυτικά και να επαναφορτίσουμε.